*Nettavisen* Økonomi.

Gigantenes kamp på børsen

Etter presentasjonen av de knallgode kvartalsresultatene onsdag morgen, stiger Frontline kraftig på Oslo Børs. Men det hjelper så lite, Statoil og Norsk Hydro mer enn veier opp på nedsiden.

Frontline-aksjen er ved lunsjtider onsdag dagens suverene vinneraksje på Oslo Børs. John Fredriksens tankrederi stiger med hele 6,10 prosent, etter å ha presentert et solid overskudd for andre kvartal. Med et driftsresultat på 185 millioner dollar, knuste rederiet aksjemarkedets forventninger, som lå på 151 millioner dollar, ifølge tall hentet inn av TDN Finans.

Kursoppgangen i Frontline skjer på et svært høyt volum. Hele 5,3 prosent av aksjene i selskapet har skiftet hender i løpet knappe halvannen time på Oslo Børs.

Det solide resultatet gir også aksjonærene penger i lommeboka. Frontline vil betale ut et aksjeutbytte på to dollar per aksje, noe som for hovedeier John Fredriksens del betyr en inntekt på 340 millioner norske kroner.

På tross av den voldsomme Frontline-oppgangen, faller Oslo Børs som helhet onsdag formiddag. Hovedindeksen er klokken 11.30 ned 0,4 prosent, til 312,28 poeng.

For mens Frontline-aksjen dra Oslo Børs opp - hjulpet frem av DnBNor, som stiger 0,37 prosent - faller mange av de andre tungvekterne på børsen. Statoil og Hydro er ned henholdsvis 0,65 prosent og 1,1 prosent, Telenor faller med 0,43 prosent, mens Yara er ned 0,23 prosent.

Utenom Oslo Børs er det verdt å merke seg at Nordea onsdag formiddag presenterte resultatene for andre kvartal. Den nordiske banken fikk et svakt bedre driftsresultat i år enn i samme periode året før - 884 millioner euro mot 857 millioner i fjor. Resultatet var langt bedre enn det markedet forventet. Ifølge SME Direkt var det ventet et overskudd i Nordea på 757 millioner euro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.