Gå til sidens hovedinnhold

Gigantformue avslørt: – Harry og Meghan er gode for 1,2 milliarder kroner

Har gjort et veldig smart grep i boligmarkedet.

I det nylige intervjuet med Oprah Winfrey, klaget Harry, hertugen av Sussex, over at den britiske kongefamilien ikke lenger støttet han økonomisk. Tidligere hadde faren, prins Charles, støttet sønnen med en apansje på rundt 29 millioner kroner i året.

Les også: Stanser pengestrømmen til Meghan og prins Harry

– 'Min familie har i praksis kuttet meg av finansielt. Jeg har det som jeg fikk fra moren min, og uten det, hadde vi ikke kunnet gjøre dette (trekke seg fra kongehuset og flytte til USA, red.anm). Jeg tror hun så at dette ville skje. Jeg følte hennes tilstedeværelse gjennom hele prosessen, uttalte hertugen i intervjuet.

Les også: Å parodiere nåtidens kongehus må føles som å spille triangel i Metallica

Ifølge The Times skal han ha arvet sju millioner pund fra Diana, den tidligere fyrstinnen av Wales, og dessuten fra sin oldemor, dronningmoren Elizabeth.

Men avisen har imidlertid sett nøyere på finansene til hertugparet. Den viser at den reelle formuen skulle tilsi at de to har svært god råd, helt uavhengig av støtten fra kongehuset.

Ifølge The Times er nemlig Harry og Meghan gode for rundt 100 millioner pund, eller 1,18 milliarder kroner.

Les også: Meghan og Harry-intervjuet: - Sjokkerende stor grad av narsissisme

Smart kjøp

Avisen forklarer milliardformuen med blant annet et usedvanlig smart grep på boligmarkedet, i form av huset som paret kjøpte sist sommer i Montecito, California.

De betalte 14,75 millioner dollar for huset, men den virkelige verdien på huset i dag er nærmere 40 millioner dollar, ifølge megleren Randy Solakian som kjenner markedet.

– De kjøpte i akkurat rett tid (...) Det var et veldig godt kjøp, sier han til The Times.

Huset inkluderer et treningsstudio, spa, kino, et gjestehus, tennisbane, badebasseng, et lekeområde, og ikke minst, et skur hvor de har høner de har reddet fra slakteren, noe de stolt viste frem i intervjuet med Oprah Winfrey.

– Vi vil leke autentisk og komme tilbake til røttene, uttalte hertuginnen da hun viste frem hønene.

Blant de øvrige intektskildene til paret er avtalen med Spotify, som ifølge The Times, gir dem rundt 18 millioner pund, eller 211 millioner kroner. Hertuginnen skal dessuten ha tjent opp rundt tre millioner pund i løpet av skuespillerkarrieren sin.

Spådde at de ville få milliardformue

En som neppe er overrasket over de imponerende tallene til den profilerte advokaten Harvey Levin og grunnleggeren av TMZ, en av verdens største kjendisnettsider.

Allerede for er år siden uttalte nemlig Levin til Fox News at Harry og Meghan kom til å tjene veldig mye penger fremover.

– Harry og Meghan er svært salgbare, svært salgbare. Vi har snakket med Mark Cuban, som vet ett og annet om merkevarebygging, business og underholdning, og han tror de kommer til å bli milliardærer.

Les her: Advokat: – Meghan og Harry er på vei til å bli milliardærer

Ifølge Levin er årsaken enkel:

– De er etterspurte mennesker. De er unge, vakre, intelligente, interessante mennesker, og Oprah har allerede inngått et samarbeid med Harry om en dokumentar rundt psykisk helse.

Mindre populære

Intervjuet med hertugparet har imidlertid skal skapt mye oppstand, spesielt hjemme i Storbritannia, hvor flertallet av briter nå mener Harry og Meghan burde miste titlene deres.

Undersøkelsen ble gjort av The Daily Mail etter parets intervju med Oprah Winfrey i helgen.

De fleste som svarte på undersøkelsen mener at hertugen og hertuginnen av Sussex burde miste titlene sine, da det menes de skader ryktet til blant annet dronningen.

Les også: Intervjuet «alle» snakker om. Nå kommer søsteren til Meghan med kraftig kost

Det var flere som ikke trodde på påstandene til hertuginnen enn folk som trodde på dem. Resultatene er delt mellom eldre og yngre, hvor flere av de yngre trodde på hertuginnen, skriver Daily Mail.