Onsdag morgen kommer det fram i en pressemelding at Vipps skal slå seg sammen med konkurrentene Mobile Pay og Pivo.

− Kompetansen innenfor betalinger er global, ikke lokal, og vi trenger et enda sterkere fotavtrykk for å konkurrere med de internasjonale aktørene. Ved å kombinere tre av de beste merkevarene i Norden og å bygge en enda sterkere teknologiplattform, kan vi skape betalinger i verdensklasse, sier adm. Direktør Rune Garborg i Vipps, i en pressemelding onsdag morgen.

Les også: Vipps inngår gigantavtale med Visa

700 millioner betalinger

Det nye felles selskapet vil til sammen ha 11 millioner brukere og over 700 millioner årlige betalinger, i tillegg til 330.000 bedrifter i Finland, Danmark og Norge.

− Etterspørselen etter kontantløs betaling har vokst kraftig i flere år, og trenden økte under pandemien. Det nye selskapet vil dra fordeler av å ta de beste løsningene fra de tre selskapene og gjøre de tilgjengelige for alle brukere, partnerne og kjøpmenn på en felles plattform, sier Harri Nummela i OP Financial Group.

Vipps har i dag fire millioner brukere.

− Vi har ambisjonen om at privatkundene skal få muligheten til å bruke en felles mobil lommebok på tvers av landegrensene i de nordiske landene, sier Claus Bunkeborg, administrerende direktør i Mobile Pay.

I avtalen vil Rune Garborg, sjef for Vipps, bli administrerende direktør for selskapet. Claus Bunkenborg, sjefen i MobilePay, vil være en del av ledelsen.

BankID består

Administrerende direktør i DNB, Kjerstin Braathen har sittet som styreleder i Vipps og blir også styreleder i det nye selskapet. Hovedkvarteret til selskapet vil være i Oslo.

Den nye selskapet vil ha over 500 ansatte i Danmark, Finland og Norge.

Som en del av prosessen med å slå sammen de tre selskapene skal Vipps la BankID og BankAxept leve videre i et utfisjonert selskap. Det betyr at BankAxept og BankID samles til ett selskap som fortsatt eies 100 % av de norske bankene.

Potensielle endringer i merkevarene eller appene vil ikke skje før sammenslåingen er godkjent av myndighetene.

Les også: Nå kan du bruke Vipps i matbutikkene til Rema