2,2 millioner passasjerer fløy med SAS i forrige måned, en nedgang på 14,5 prosent fra samme måned i fjor.

Det viser ferske trafikktall for april, lagt frem onsdag formiddag.

Den kraftige nedturen kommer til tross for at det var påske i april i år, i motsetning til april i fjor. Påsken bidrar som regel alltid til betydelig økt flyreising.

Tallene er kraftig påvirket av streik som startet i slutten av måneden, hvor selskapet måtte innstille en rekke fly. Til samme ble over 2.800 flyvninger innstilt i løpet av streikens fem første dager og nesten 27.000 kunder ble rammet.

- Jeg beklager virkelig at kundene våre ble rammet av pilotstreiken og ikke kunne reise som planlagt. Selv om veldig mange kolleger i SAS har arbeidet natt og dag for å hjelpe reisende som er rammet, er jeg klar over at vi ikke lykkes å hjelpe alle i denne vanskelige situasjonen, sier SAS-sjef Rickard Gustavson i SAS i en melding.

- Nå er streiken over og vi kommer til å gjøre vårt ytterste for å bygge opp tilliten hos våre kunder. Når vi nærmer oss sommersesongen, ser vi frem til å ønske de reisende velkommen ombord på våre fly, legger han til.

SAS kan finne en liten trøst i at selv om færre fløy med dem, var til gjengjeld de flyene som gikk fullere. Kabinfaktoren steg fra 69 til 74,4 prosent i april.