*Nettavisen* Økonomi.

Gigantkontrakt for Karmøy-bedrift

De ansatte på Karmøy Carbon kan smile bredt etter at selskapet har inngått en kontrakt på 90 millioner kroner med det russiske aluminiumsverket Sual.

19.01.06 15:38

De 16 ansatte hos Hydro-bedriften Karmøy Carbon gikk en usikker fremtid i møte da selskapet mistet to storkontrakter i fjor. Den nye storkontrakten er større enn de som gikk tapt. Selskapet mistet en stor kunde i Hydro Aluminium Høyanger der Søderberg-anlegget snart skal legges ned. I tillegg mistet Karmøy Carbon en annen stor kontrakt med et ungarsk smelteverk.

- Vi mistet leveranser på 16.000 tonn og forberedte en nedbemanning på fire mann, forteller Carbon-sjef Tor Arthur Halvorsen til TV2 Nettavisen.

Hydro-bedriften på Håvik har dratt i land en skikkelig gigantkontrakt med russerne. De skal levere 27.000 tonn anodemasse verdt nesten 90 millioner kroner til det russiske aluminiumsverket. Leveransen er halvparten av hva Karmøy Carbon i dag leverer til Hydro Aluminium inne på verksområdet på Karmøy.

- Nå ser det plutselig lyst ut for oss og vi satser på å overgå produksjonsåret i fjor, som var et rekordår for oss, forklarer Halvorsen videre.

Carbon-sjefen er klar på hvorfor han tror russerne valgte nettopp dem.

- Jeg tror det var vår blanding av pris og kvalitet som tilslutt slo positivt ut for oss, sier han til TV2 Nettavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag