*Nettavisen* Økonomi.

Gigantsmell for G-sport-eier Gresvig

TAPER PENGER: Gresvig, som blant annet eier G-sport, sliter tungt. Foto: Tønsbergs Blad

Gresvig, selskapet bak G-Sport, Intersport og G-MAx, tapte 613 millioner kroner i året som gikk.

29.03.19 15:48

- Tallene er preget av at 2018 er et omstillingsår. Vi har hatt en opprydding i varelager og husleiekontrakter, og innført nye netthandelløsninger og fordelesprogrammer. Det er nødvendig, men ga et stort underskudd i fjor, sier Lars Kristian Lindberg, sjef i Gresvig, til Nettavisen.

Årsrapporten til Gresvig viser at selskapet gikk på en kjempesmell i året som gikk og tapte hele 613 millioner kroner.

- Tyngre

Selskapet bak G-sport, Intersport og G-Max har slitt over lang tid og tapte 194 millioner kroner i 2017.

– Omstillingen i Gresvig har helt klart vært tyngre og tatt lengre tid enn vi hadde trodd, men vi er en langsiktig eier i våre virksomheter, og vi har stor tro på at den strategien som nå følges og det gode arbeidet som legges ned, gradvis vil gi resultater, sier Alexander Sunde, adm. direktør i O.N. Sunde AS,, som eier Gresvig, i en melding.

Gresvig-sjef Lindberg understreker at sportbransjen generelt er er preget av endringer og at Gresvig har ytterligere behov for tiltak i tiden fremover.

- Det selges mer sportsklær enn noensinne før, men vi må bli mer effektive i vår butikkdrift og få høyere andel netthandel, samt kombinere disse to tingene, sier Lindberg.

Gresvig hadde en omsetning på 3,5 milliarder kroner i året som gikk, opp fra 3,3 milliarder kroner i 2017.

Tungt i 2019

Selskapet påpeker at sportsbransjen har vært gjennom store endringer de senere årene, og dette har medført betydelige omstillingskostnader for Gresvig i 2018, blant annet gjennom nedskrivning av varelager og ekstraordinær realisering høsten 2018.

Han understreker at selv om 2019 ser bedre ut enn 2018, vil endringene til kjeden ta tid.

- 2018 var svært preget av endringer og det er 2019 også, men vi blir mer effektiv i 2020. Jeg er glad for at at vi har en god eierfamilie i O.N. Sunde i ryggen slik at vi får til dette på en skikkelig måte, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag