*Nettavisen* Økonomi.

Gikk inn i travelt apotek - hevdet å være koronasmittet

SMITTET PERSON GIKK PÅ APOTEKET: På dette apoteket i Kværnerbyen i Oslo fikk de torsdag en smittet kunde innom dørene.

SKAL VÆRE SMITTET: På dette apoteket i Kværnerbyen i Oslo fikk de torsdag en kunde som sa han/hun var smittet av koronaviruset. Foto: Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)

Torsdag skal en koronasmittet kunde ha gått inn på Ditt Apotek i Kværnerbyen og bedt om Paracet.

13.03.20 18:32

Det var fullt av folk og lang kø på apoteket, som ligger sentralt i Oslo, da personen kom inn på apoteket. Kunden hevdet han/hun var smittet med korona og var egentlig i hjemmekarantene, men gikk likevel på apoteket.

- Dette gjorde mange kunder på apoteket frustrert. Men vi kan forsikre dere at alt er under kontroll. Vi tok kontakt med FHI og smittevernet, og det er ingen grunn til å være bekymret. Alt er vasket og desinfisert, skriver apoteket i en Facebook-gruppe for beboerne i Kværnerbyen torsdag.

Les også: Butikk krevde at kundene skulle bruke engangshansker - nå snur kjeden

Den smittede kunden skal ha vært innom apoteket i 14-tiden torsdag, og det skal ha vært tre personer på jobb. Apoteket har for øvrig ikke svart på spørsmål om hva som skjedde med den eller de som ekspederte kunden, om den/de er satt i karantene eller ikke.

- Vi stengte apoteket i cirka fem til ti minutter. Alt ble desinfisert før vedkommende kom og etter at vedkommende forlot apoteket, opplyser apoteket i kommentarfeltet.

Les også: Spørsmål og svar om koronaviruset og unntakstilstanden i Norge

I innlegget understreket apoteket viktigheten om å holde seg hjemme dersom man er smittet.

- Vær så snill ikke kom innom apoteket. Dette vil bare gjøre saken verre. Beklager for de som var der og ble stresset, skriver apoteket.

Få siste nytt: Nettavisens nyhetsstudio om koronaviruset

Nettavisen har vært i kontakt med butikksjefen, og han ønsker ikke å kommentere saken utover det som står i Facebook-innlegget.

Fakta

Fakta om hjemmekarantene - dette kan du gjøre

Folk som bor i området har reagert kraftig på hendelsen, og kommentarfeltet tyder på at flere ble bekymret. Én skriver at han har kontaktet politiet og informert om situasjonen, men skal ha fått til svar at politiet ikke har mulighet til å gjøre noe med dette.

Apoteket har også svart noen i kommentarfeltet på om kunden ikke anmeldes.

- Skulle ønske vedkommende hentet resept. Da hadde vi anmeldt. Men dessverre var det ved kjøp av reseptfrie varer, svarer apoteket.

Les også: Bankene gir nødhjelp til kunder før helgen

Tonje Kinn, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Medisinaldepot AS (NMD), som eier Ditt Apotek, forteller til Nettavisen at de ikke kan pålegge apoteket å gjøre noe for å prøve å finne ut hvem vedkommende er. Dette er det eier(e) av det aktuelle apoteket som må ta en avgjørelse på.

- Det eneste vi kan gjøre er å oppfordre til å kontakte smittevernvakta i Folkehelseinstituttet, sier hun.

Fredag kveld henger det en lapp på inngangsdøren til apoteket, som sier at du ikke skal gå inn dersom du tror du kan være smittet.

Klikk på bildet for å forstørre. GA BESKJED: Apoteket ga folk i nærområdet beskjed om at det var en smittet person innom apoteket.

GA BESKJED: Apoteket ga folk i nærområdet beskjed om at det var en smittet person innom apoteket. Foto: Skjermdump Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag