Gimle terrasse er Oslos dyreste adresse

Her ligger Oslos tre dyreste boligområder, ifølge stjernemeglerne: Gimletoppen på Frogner, Kavringen ytterst på Tjuvholmen og nedre del av P.T. Mallings vei på sydsiden av Bygdøy.

Her ligger Oslos tre dyreste boligområder, ifølge stjernemeglerne: Gimletoppen på Frogner, Kavringen ytterst på Tjuvholmen og nedre del av P.T. Mallings vei på sydsiden av Bygdøy.

Fem stjernemeglere har talt: Gimle terrasse er Oslos dyreste adresse, etterfulgt av Kavringen på Tjuvholmen og nedre del av P. T. Mallings vei på Bygdøy.

22.04.19 07:35

Advokat og partner Odd Kalsnes i Privatmegleren Aveny har vært eiendomsmegler i 35 år. Han trekker umiddelbart frem en gate i Oslo som den dyreste: Eksklusive Thomas Heftyes gate 20,28 og 30, som ligger på høydedraget over Bygdøy allé, med panoramautsikt sørvestover mot Frognerkilen. Eiendommene er også kjent som Gimle terrasse.

- De tre blokkene på Gimletoppen er de dyreste i Oslo. Undertegnede har fortsatt nordisk rekord med å selge en leilighet her til 287.000 kroner kvadratmeteren, sier Kalsnes til Nettavisen Økonomi.

Odd Kalsnes er ikke i tvil når han skal peke ut Oslos mest eksklusive område.


Shipping- og kunstinvestoren Jon Christian Brynhildsen oppnådde denne prisrekorden i 2016, da han fikk 45 millioner kroner for sin 157 kvadratmeterstore leilighet.

Milliardærstrøk

- Det er bare milliardærer som bor i dette strøket og har råd til å kjøpe her. I dette komplekset på 15 leiligheter er det ikke mulig å kjøpe for under 200 000 kroner kvadratmeteren. Allerede for 35 år siden kostet disse leilighetene 6 millioner, sier Kalsnes.

Her ligger Norges dyreste leiligheter, på Gimletoppen med utsikt over Frognerkilen og Bygdøy. Foto: Jan Revfem

Det som var «hot» den gangen, er det også i dag. Bydel Frogner har gjennom mange år hatt de mest eksklusive og dyreste adressene. Kalsnes fremhever øvre del av Eckersbergs gate, nedenfor Frognerparken, der det går leiligheter opp mot 200.000 kvadratmeteren.

Selv skal han selge en 185 kvadratmeter stor leilighet i Tidemands gate 40 på Frogner, der prisantydningen er opp mot 50 millioner. Det tilsvarer i så fall svimlende 270.000 kroner kvadratmeteren

Top notch

- Dette er «top notch», forsikrer Kalsnes. Ett rådyrt strøk har dukket opp de seneste årene: Tjuvholmen. Men:

– På Tjuvholmen er det veldig forskjellig hvor leilighetene ligger. Ytterst på Tjuvholmen, på Kavringen, oppnår du 200 000 kroner kvadratmeteren, det er mye lavere priser én blokk bak, sier den erfarne megleren.

Kalsnes skulle også gjerne ha solgt flere villaer rundt Thomas Heftyes gate 12 på Frogner. Klesgründer Pia Øien Cohler betalte 68 millioner kroner for denne villaen, som Kalsnes meglet.

Høyeste prisen

- Dette er den høyeste prisen for en byvilla i Oslo i 2017 og var 200.000 kroner kvadratmeteren, sier Kalsnes. Villaen skal i tillegg pusses opp for et betydelig beløp, som trolig vil sende den samlede kostnaden opp mot 100 millioner.

Supermegler Jan Fredrik Bonde i Sem & Johnsen Eiendomsmegling har solgt noen av landets desidert dyreste eiendommer. Akkurat nå selger han også den dyreste til 100 millioner kroner.

Også Bonde fremhever leilighetene på Gimletoppen.

– Der har du Fritzners gate, Thomas Heftyes gate, Sophus Lies gate og Gimle terrasse. Du kan ikke bare be meg velge ut tre adresser, for også i Kristinelundveien, Madserud allé og på Bygdøy med Admiral Børres vei og P.T Mallings vei, ligger noen av landets mest eksklusive eiendommer, sier Bonde.

A- og B-lag

Han trekker frem beliggenhet, tilhørighet, området og nærområdet, som det som skiller A-og B-laget innen de beste adressene.

- Du har ikke nødvendigvis de aller dyreste eiendommene i Madserud allé, men du har dyre eiendommer i et området som er svært forutsigbart. Det er også ofte etterspurt. Det er grunn til at det har blitt så attraktivt å kjøpe bolig der, fortsetter Bonde.

Jan Fredrik Bonde er fan av Gimle terrasse. Foto: Sem-Johnsen


- Beliggenheten er god, og nærområdet er regulert. «Alt» står på byantikvarens Gule liste, noe som gjør det svært forutsigbart med tanke på hvordan naboens eiendom kommer ut til å se ut i alle år, fortsetter han. Bonde trekker også frem at strandeiendommer som regel alltid vil holde seg i pris.

Mangelvare

– Det vil alltid være en mangelvare, nettopp fordi det ikke bygges flere strandeiendommer. Derfor vil alltid strandeiendommer på Bygdøy være en etterspurt vare. Også de fire ytterste byggene på Dyna brygge på Tjuvholmen, vil holde seg høyt i pris, nettopp fordi det aldri vil komme noe lenger ut, avslutter Bonde.

Advokat Torbjørn Ek i Advokat Ek, formidler også eiendom i det øvre prissjiktet og peker mot Gimle.

- Adressen Thomas Heftyes gate på sørsiden av Bygdøy allè, det er den beste. Også har du gatene som ligger i Fritzners gate, Sophus Lies gate, og Gimle terrasse, mener han. Ek trekker frem den stive kvadratmeterprisen på enkelt leiligheter i Thomas Heftyes gate 32 og 34.

Bygdøy

- Her har det vært kvadratmeterpriser på 200.000 til 250.000 kroner. Du har også eksklusive adresser på Bygdøy, da er det adresser som har strandeiendom og strandlinje. Det er de aller dyreste og beste, og som det selges veldig lite av, fortsetter Ek.

- Hva skal til for at en adresse er eksklusiv?
- Skal du ha kvaliteter som er utslagsgivende på pris, så dreier det seg om hvordan nabohuset ser ut, tomtestørrelser, hvor nært til sjøen det er, hvor lenge har du sol og når har du sol, har du innsyn og utsikt. Dette gjelder Bygdøy, sier Ek, og tilføyer:

Torbjørn Ek er fan av Gimle terrasse. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)


- På Gimle-boligene er det mye luft, herskapelig flott arkitektur, et sted du kan assosiere deg mer, si meg hvor du bor så skal jeg si deg hvem du er. Det er spot on,og hvor kan man identifisere seg meg nabolaget.

Luksusleilighet

Eiendomsmegler Nils O.M. Nordvik hos Nordvik Eiendomsmegling, selger også boliger helt i toppsjiktet. Nordvik har blant annet fått oppdraget med å selge Einar Aas´ luksusleilighet på Tjuvholmen.

Eindomsmegleren trekker frem Haralds Rømckes vei på Bygdøy.

- Også har du deler av P.T Mallings vei. De to Bygdøy-adressene er veldig eksklusive. Også Gimle på Frogner, med Gimle terrasse, Thomas Heftyes gate, må med. Det må også Tjuvholmen, fortsetter Nordvik.

Nils O. M. Nordvik er glad i P.T. Mallings vei på Bygdøy Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Han legger til at hvis du vil bo sjønært og ha kort avstand til byen, er det stort sett aldri kø inn og ut av Bygdøy.

- På varme sommerdager så kan det unntaksvis være kø, men det er stort sett aldri kø. På Gimle og Tjuvholmen så har du nærhet til sjøen. Det er veldig populært enten det er leilighet eller hus, avslutter Nordvik.

Populære sidegater

Camilla Sem i Sem & Johnsen fremhever et hvert område har sine spesielt attraktive gater, og at sidegater som er ekstra populære, gir høye kvadratmeterpriser.

- I Fagerborggata og Lyde sagens gate på Fagerborg er det oppnådd svært høye kvadratmeterpriser. Jeg solgte nettopp en leilighet som trengte oppussing, på 119 kvadratmeter med en hageflekk for 15 millioner kroner, den var en perle i det området.

- Det er også perler i den øvre delen av Pilestredet, området Briskeby/Uranienborg og i Homansbyen er det mange perler med usedvanlige høye kvadratmeterpriser, sier Sem.

Frogner

Området i Oslo som ligger Sem nærmest, er der hun selv har vokst opp: Frogner. Hun er vokst opp i Gyldenløves gate og i en årrekke hatt meglerkontor på Briskeby, de fem seneste årene på Frogner.

- Ja, Frogner kjenner jeg usedvanlig godt. På Gimlehøyden oppnås det spesielt gode kvadratmeterpriser, særlig der det også er garasje og flott fjordutsikt. Ytterst på pynten kan vi snakke om priser fra 40-60 millioner, sier Sem.

For Camilla Sem vil Frogner alltid ligge nærmest i hjertet. Foto: (Sem & Johnsen)

Sem ramser videre opp endel av flere attraktive adresser, øvre del av Nobels gate, Frogner terrasse, Gyldenløves gate, Nordraaks gate, Tidemands gate, Kruses gate. Videre har vi Kristinelundveien og Madserud allé, men der er det sjelden villaer for salg.

- Det skyldes nok at beboerne her har en lang botid, og at prisveksten har vært høy, slik at barna ikke har råd til å løse ut søsken. Tenk deg strekket langs Frognerparken, der du har parken som nærmeste nabo. Det er 10-15 eiendommer i området til rundt 30 millioner kroner, kanskje endel flere, avhengig av blant annet standarden, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.