Gå til sidens hovedinnhold

Gir Hegnar en kald skulder

Gyldendal-sjef Geir Mork og samtlige styremedlemmer i Gyldendal har bestemt seg for å takke nei til oppkjøpstilbudet fra Trygve Hegnar.

Det går fram av en børsmelding fra styret i Gyldendal fredag.

Trygve Hegnar, som eier en fjerdedel av aksjene i Gyldendal, tilbød seg før jul å overta samtlige aksjer i forlaget for 300 kroner per stykk. Det er 30 prosent over aksjekursen de siste dagene før budet ble framsatt.

Tar ikke stilling...

Styret i Gyldendal kom ikke med noen umiddelbar reaksjon på budet, men valgte i stedet å forsøke å innhente en verdivurdering fra uavhengige eksperter. Men på grunn av jule- og nyttårshelgen greide ikke styret å innhente en uavhengig vurdering. I stedet valgte styret fredag å gå ut med en generell betraktning rundt budet fra Hegnar.

I uttalelsen påpeker styret at budet på 300 kroner per aksje er betydelig over bokført verdi av egenkapitalen i selskapet, men at Gyldendal etter hestekuren de siste årene er godt posisjonert til å ta en større del av kaka i den norske forlagsbransjen.

”På bakgrunn av ovennevnte vil styret råde den enkelte aksjeeier til selv å foreta en vurdering av tilbudsprisen ut fra egne forventninger til fremtidig verdi av aksjene og sin egen holdning til risiko, før de tar standpunkt til tilbudet”, skriver styret i meldingen til Oslo Børs.

...men nekter å selge

Styret røper samtidig at ingen av styrets medlemmer har til hensikt å selge sine aksjer til Trygve Hegnar. Heller ikke Gyldendal-sjef Geir Mork vil selge. Til sammen eier styremedlemmene og Mork over 52 prosent av aksjene i Gyldendal. Alt tyder derfor på at Hegnar ikke vil lykkes med å overta kontrollen i det tradisjonsrike forlagshuset.

Styremedlemmene Kjell Chr. Ullrichsen og Erik Must, som er de dominerende aksjonærene i Gyldendal, deltok ikke i styrebehandlingen av budet fra Hegnar.