*Nettavisen* Økonomi.

Gir ikke opp luksusvodka

32 millioner kroner er tapt så langt, men rederarving Lars T. Ugland og Kjell Inge Røkke dropper ikke planene om en norsk luksus-vodka.

Ifjor sank omsetningen fra fem millioner til to millioner kroner. Bransjen har etter det DN erfarer regnet med at forsøket med den norskproduserte, fransktappede luksusvodkaen Christiania var gitt opp.

Men det avviser Ugland overfor Dagens Næringsliv.

– Det går bra. Vi er kommet endel på etterskudd, men nå er vi på skinner igjen. Problemet er at vi måtte lage en ny flaske fordi det var ugunstig å produsere den i eurolandet Frankrike – og det har tatt mer tid enn vi regnet med. Vi planlegger å lansere den nye flasken i USA, og forhåpentlig i Norge, etter jul, sier Ugland.

Designet av flasken har allerede vært klart et år. Ugland innrømmer at den ikke er satt i produksjon fordi kapitalsituasjonen, slik det går frem av de to siste tilgjengelige regnskapene, har vært uavklart.

– Det var en kjedelig sak. Vedkommende som hadde ansvaret for dette hadde personlige problemer som vi måtte betale for, sier Ugland.

Helt siden 2000 har selskapet hatt fullt salgs- og markedsføringsapparat i USA. En måned før 11. september 2001 ble vodkaen lansert med brask og bram og Nordic Beverage solgte 24.000 flasker til 35 dollar før krisen satte inn i den amerikanske økonomien. Etter det har tallene skuffet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.