Gå til sidens hovedinnhold

Gir millioner for å bli kvitt Bush

George Soros, en av verdens rikeste menn, graver dypt i lommene for å få fjernet George W. Bush fra presidentstolen.

Tidligere har Soros donert over 5 milliarder dollar for å fremme demokratiet i Sovjetunionen, Afrika og Asia.

Nå er det nye prosjektet å bli kvitt George Bush, skriver Washington Post.

110 millioner kroner

Filantropen og storspekulanten annonserte mandag at han og en samarbeidspartner vil gi rundt 5 millioner dollar til MoveOn.org, som er en liberal aktivistgruppe. Dermed har Soros til sammen brukt 15,5 millioner dollar, rundt 110 millioner norske kroner, på å få fjernet Bush.

Den ungarskfødte Soros er imidlertid forberedt på å bruke enda mer. Han mener Bush er en fare for hele verden, og at den nåværende presidentens slagord minner om nazistenes.

Bush oppnevnt av Gud

I tidligere valgkamper har finansmannen gitt mindre pengegaver til demokratene, men i den siste tiden har bidragene økt. Soros mener de konservative er en gjeng med ekstremister, som bruker 11. september-angrepene til sin egen fordel.

- Bush føler at han 11. september 2001 ble oppnevnt av Gud. Han leder USA og verden mot en skremmende sirkel av økende vold, forteller Soros.

Bruker skjulte grupper

I 2002 ble det innført restriksjoner på hvem de politiske partiene i USA kan motta gaver fra. Tidligere fikk partiene store summer, såkalt " soft-money", fra selskaper, fagforeninger og rike privatpersoner, men dette er nå forbudt. Nå har imidlertid ikke-regulerte grupper kommet inn i bildet, som tar imot de myke pengene for å mobilisere velgerne.

- Det er ironisk at George Soros, som vil ha mer åpenhet i samfunnet, bruker skyggelagte, "soft-money" grupper for å oppnå dette, sier talskvinne Christine Iverson i Republican National Committee.

Iverson mener Soros har kjøpt det Demokratiske partiet.

Gates støtter Bush

På den andre siden av bordet sitter Microsoft-sjef Bill Gates. Microsoft har støttet republikaneren Bush med totalt ni millioner kroner i penger og programvare.

George Bush uttalte før valget i 2001 at det ikke var noen grunn til å splitte Microsoft, da monopolist-saken sto på som verst i USA.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller