Gå til sidens hovedinnhold

Gir millioner til kundene: Plastpose-salget stuper

Det siste halvåret har Coop kuttet plastpose-salget med 2,3 millioner poser.

Matvarekjeden melder om en markant nedgang i antall solgte plastposer det siste halvåret. 61,7 millioner plastposer ble solgt i perioden. I samme periode i fjor ble det solgt 64 millioner plastposer.

- Antall plastposer solgt i Coops butikker har gått ned med hele 4 prosent det siste halvåret, sier miljøsjef Knut Lutnæs i Coop Norge til Nettavisen.

- Dette en markant nedgang som forteller oss at kundene våre, som er de som eier oss, er miljøbevisste og setter stor pris på de tiltakene vi har gjort for å redusere bruken av plastposer, slik vi har forpliktet oss til, sier han.

Handlenett

Flere og flere kunder går over til å bruke handlenett. Totalt er det solgt og delt ut én million nett. Hver uke blir handlenett brukt 83.000 ganger.

I august lanserte Coop gjenbruksbonus, der kunder får én krone i bonus, hver gang de registrerer handlenettet i kassen. Siden august er det utbetalt 2,4 millioner kroner gjenbruksbonus.

- Regnestykket for kundene blir enda bedre om du legger til grunn at de i tillegg til å få en krone, slipper å betale 1,60 for plastposene, så totalt har kundene spart 6 millioner kroner på å være miljøbevisste i Coops butikker, sier Lutnæs.

Mange miljøkroner knyttet til plastposer går nå til Handelens miljøfond.

Les også

Coop innfører permanent gjenbruksbonus på alle handlenett

- Coops kunder som har kjøpt plastposer har bidratt med litt over 30 millioner kr. til Handelens miljøfond i samme periode, da 50 øre av hver plastpose går til miljøtiltak gjennom Handelens miljøfond.

Kraftige mål

Lutnæs sier at kjeden har som mål å redusere bruken av fossil plast med 25 prosent innen 2025.

- Vi har fjernet plast på et stort antall varer innen tekstil, bygg. Hage og elektrisk, hvor det ikke er behov for emballasje for å sikre trygg mat. Eksempelvis fjerner vi mange tonn plast ved å gå over til pappemballasje på våre populær jerseylaken. Mange av disse tiltakene er ikke synlige for kundene, men viktige for at Coop skal bidra til mindre plastforbruk, sier han.

Les også

Faktisk.no: Nei, man kan ikke slå fast at papirposer er bedre for miljøet enn plastposer

Kommentarer til denne saken