*Nettavisen* Økonomi.

Gir skattefrie penger til eierne

Rieber & Søn vil betale ut et ekstraordinært utbytte på 3 kroner aksjen til sine eiere, som dermed kan motta pengene skattefritt.

Rieber-aksjonærene vil i løpet av våren motta 4,25 kroner per aksje.

«2005 vil være det siste året hvor norske personlige skatteytere kan motta utbyttebetaling uten dobbelbeskatning,» skriver Rieber i en børsmelding.

Selskapet presenterte i dag årsresultatet for 2004, som kom inn noe lavere enn ventet. Rieber fikk i fjerde kvartal et overskudd på 63 millioner kroner før skatt, mot 83 millioner kroner året før. På forhånd var det ventet et overskudd på 68 millioner kroner. Omsetningen falt svakt, fra 878 millioner kroner til 860 millioner kroner.

På tross av at resultatene ikke innfridde forventningene, er Rieber-aksjen etterspurt på børsen torsdag. Aksjen er etter en kanpp times handel opp 3,77 prosent, til 55 kroner.

Sparebanken Møre var også i ilden i formiddag. Bankens ledelse kunne presenterte et solid årsresultat. Før skatt hadde banken et overskudd på 83 millioner kroner, mot 49 millioner kroner i 2003. Aksjen er så langt ikke omsatt.

Etter en svak nedgang i går, kan det synes som om børsen er i ferd med å ta sats mot en ny toppnotering. Tirsdag endte børsen dagen på 243,18 poeng - torsdag formiddag står den i 243,21 poeng. Holdes koken oppe, betyr det nok et toppnotering på Oslo Børs når sluttsignalet lyder i dag klokken 16.00

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.