*Nettavisen* Økonomi.

Gjelsten bladde opp 19 millioner for rekkehus på Bygdøy

NÆRMESTE NABO: Bjørn Rune Gjelsten har bladd opp 19 millioner på Bygdøy for et rekkehus som er nærmeste nabo til hans strandeiendom.

Bjørn Rune Gjelsten har kjøpt et rekkehus på Bygdøy til 19 millioner kroner, et steinkast unna egen strandeiendom.

Adressen er Bygdøylund 47, som ligger ned fra eksklusive P.T. Mallings vei på øst- og sørøstsiden av Bygdøy. Veien ble nylig av eiendomsmeglere kåret til ett av Oslos tre dyreste boligområder.

Offentlige eiendomsregistre viser at Gjelsten i november 2018 bladde opp 19 millioner kroner for rekkehuset. Det ligger sørøstvendt nederst i det eksklusive området, nærmest sjøen. Nærmeste nabo mot sørvest er Gjelstens prakteiendom i P.T. Mallings vei 44 (se lenger ned).

Det er uvisst hvem som skal bo i rekkehuset. Så langt har ikke Bjørn Rune Gjelsten besvart Nettavisens henvendelser.


Datteren?

Men Gjelstens datter Ingrid fyller 18 år og kan være en fremtidig beboer. Datteren er et talent innenfor sprangridning og har ikke lang vei bort til ridesenteret på Bygdøy. Gjelsten har de seneste årene donert flere millioner kroner til ridesporten.

Rekkehusene på Bygdøylund er i tre etasjer og ble bygget fra begynnelsen av 1960-tallet og utover og har et areal på 180-200 kvadratmeter. Det betyr at kvadratmeterprisen i området ligger på rundt 100.000 kroner. Rekkhusene på Bygdøylund omsettes for 15-20 millioner kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

PRIVAT OMRÅDE: Beboerne på Bygdøylund har tilgang til et stort friluftsområde, badestrand og bryggeplass. Bjørn Rune Gjelstens eiendom ligger øverst til venstre i bildet.


Aller flotteste

Bygdøylund ble blant annet i en eiendomsannonse fra Sem & Johnsen for noen år siden beskrevet som en av Bygdøys aller flotteste strandeiendommer.

Området er fra utsiden markert som et privat område (se bildet over) for at uvedkommende ikke skal benytte en lang, felles strandlinje for beboerne og store grøntområder med lekeplass for barn.


Bygdøylund har også en egen badebrygge rett innenfor Dyna fyr, eget bryggeanlegg med båtplasser for beboerne, samt opplag for mindre båter. Det er også kort vei til velkjente Huk badestrand.

61 millioner

Bjørn Rune Gjelsten ga i 2002 hele 61 millioner kroner for strandtomten P.T. Mallings vei 44. Det var den gangen rekord på Bygdøy. Men milliardæren brukte mange år på å pusse ferdiggjøre strandeiendommen for et svimlende beløp.

Eiendomsmilliardæren og kona Solveig bodde midlertidig i Harald Rømckes vei på Bygdøy, en bolig de kjøpte av den tidligere fotomodellen Annette Stai og hennes mann Jan Eric Arnesen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag