Gjelsten ødela for barnefestival

Foto: Scanpix

Selskapet bak Barnas Kulturfestival på Kalvøya er konkurs. Bjørn Rune Gjelsten og offshore-sirkuset på Oslofjorden brakte i praksis festivalen til skifteretten i går.

20.01.05 06:26

En av landets viktigste barnefestivaler, Barnas Kulturfestival, måtte onsdag gå den tunge veien til skifteretten. Publikumssvikten under fjorårets festival ble for tung å bære.

Samme helg som barnefestivalen ble avholdt på Kalvøy utenfor, innvaderte nemlig milliardærenes båtsirkus, med verdensmester Bjørn Rune Gjelsten i spissen, Oslofjorden

- Vi klarte ikke å håndtere det inntekstbortfallet som kom fordi Offshore Class1-løpet i Oslofjorden kom på samme helg som Barnas Kulturfestival. Vi konkurrerer om de samme familiene, og en så stor publikumssvikt ble for mye, sier styreformann Stein Erik Jensen i Unicorn Norway, som er det formelle selskapet bak barnefestivalen.

Jensen forteller selskapet de siste månedene har jobbet intenst for å sikre fortsatt finansiering av festivalen. Men til slutt måtte de gi opp.

- Det var en kreditor som ikke ville være med på en gjeldsordning. Dermed måtte vi kaste inn håndkleet, sier Jensen.

Konflikter rundt båtrace
Selv om konsekvensene for Barnas Kulturfestival ble dramatiske, er ikke festivalen den eneste som har fått problemer som følge av båtracet i indre Oslofjord. I fjor gikk fiolinist Arve Tellefsen til angrep på båtarrangementet, fordi han mente det ville ødelegge for hans eget arrangement, Oslo Kammermusikkfestival.

Ifølge Tellefsen ville båtracet ødelegge for musikkfestivalen. Etter noen runder - både på kammerset og i media - ble partene enige om å dele helgen mellom seg. Dermed ble festivalcrashet for deres del unngått.

Gir ikke opp
Til tross for at selskapet bak Barnas Kulturfestival nå er konkurs, gir ikke ildsjelene bak festivalen opp.

- Jeg håper da inderlig at det blir festival også i år, sier Jensen.

- Vi skal jobbe med å få på plass nye investorer og samarbeidspartnere, fortsetter han, og forteller samtidig at den del pengestøttere allerede er på plass.

I tillegg jobber ildsjelene mot kommunen.

- Bærum kommune er veldig interessert, og er opptatt av å få til en festival også i år. Jeg tror det skal gå, men vi får se hvordan brikkene faller på plass til slutt, sier Jensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.