- Når vi nå har besluttet å selge oss ut av Bergans er vi glade for at kjøperen ble Sport Holding, sier Jon Søland på vegne av selgerne, i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Bergans vil bli en viktig del av Sport Holding, hvor hovedaksjonærene er Gjelsten Holding AS og O.N. Sunde AS, skriver de i en pressemelding. Men Bergans vil drives uavhengig av Sport 1, Intersport og øvrige kjedekonsepter i Sport Holding for å sikre at merkevarens egenart ivaretas.

- Kjøpet av Bergans vil sikre langsiktig tilgang på attraktive produkter for våre kjedekonsepter, sier Sport Holdings styreleder Petter Schouw-Hansen i pressemeldingen.

Les også: Røkkes Aker og Witzøes Salmar i partnerskap om lakseoppdrett til havs

Søland, som uttaler seg på vegne av Bergans, sier at de har lange relasjoner til både Sport 1 og Intersport som leverandør gjennom flere tiår.

- Vi ser på Sport Holding som den foretrukne eieren av selskapet fremover. Vi er trygge på at Bergans nå er i de beste hender, sier Søland.

Les også: Hjemmekontor-produkter preger elektronikksalget i år

Hovedkontoret til Bergans vil forbli i Asker utenfor Oslo.

Salgssummen ønsker både kjøper og selger å holde konfidensiell.

Sport Holding består av mer enn 360 egeneide butikker og franchisebutikker over hele Norge fordelt på konseptene Sport 1, Intersport, Anton Sport, Löplabbet, Sportsnett og Skandinavisk Høyfjellsutstyr.

Bergans hadde en omsetning på cirka 600 millioner kroner i 2020. Det norske selskapet har en historie mer enn 100 år tilbake i tid.