*Nettavisen* Økonomi.

Gjør et luksuskupp på helligdagene

Et femstjerners hotell trenger ikke å bli så dyrt på de rette dagene av året.

14.05.07 11:24

(SIDE2): Planlegger du en langhelg i en storby under årets Kristi himmelfart? Dette er også tiden å ta inn på et luksushotell uten å ruinere seg.

Lønnsom langhelg
Det er under langhelgene de flotteste hotellene har minst belegg. Forretningsreisende har sjekket ut og hotellrommene står tomme.

For å fylle opp sengene har hotellene innsett at de må dumpe prisene. I enkelte tilfeller kan et dobbeltrom gå for 500 kroner istedenfor 3000 kroner, skriver svenske Expressen.

Selv luksushotellene skjønner at fulle hotell er mer lønnsomt enn de med ubrukte senger.

Ikke alle hotellene går offensivt ut med sine gode tilbud, men på noen av reisebyråene på nett finnes det egne kampanjer. I tillegg kan det dukke opp knallpriser på nettsidene til de enkelte hotellene og hos de som driver med nettbooking.

Hemmelig salgskanal
- Mange fire- og femstjerners hotell sliter med dårlig belegg i helgene, og de vil samtidig ikke bli assosiert med billigsalg, forklarer Torgeir Kjos Sørensen, salg- og markedssjef hos Reisefeber.no, til Side2.

Det er grunnen til at de kjører konseptet Top Secret Hotels. Her får turistene bo i meget komfortable omgivelser i over 30 populære storbyer i Europa. Samtidig holdes navnet på hotellet skjult til kunden har bestilt.

- Beliggenhet og standard er det folk bestiller, mens navnet på hotellet ikke annonseres. Dette tilbudet gjør at vi kan gi rabatter helt ned til 75 prosent, sammenlignet med den offisielle prisen, sier Kjos Sørensen.

Tilbudene gjelder i all hovedsak helg og lavsesong. Samarbeidet inkluderer over 300 fire- og femstjerners hotell.

Les også:

Nå vil vi ha luksusferie

Tog er blitt luksus

Flyplassene satser på luksus

De mest romantiske hotellene

Bli oppgradert til business

Dyre cruisedrømmer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.