Det kommer fram i en børsmelding fra klubben. Temaet der er det United omtaler som «en prosess for å utforske strategiske alternativer».

Målet er å sikre framtidig vekst og at Manchester-klubben på en enda bedre måte utnytter mulighetene den har både sportslig og kommersielt.

United-styret vil vurdere flere alternativer. I tirsdagens melding blir blant annet innhenting av investorer og et salg nevnt.

– Vi vil evaluere alle alternativer for å sikre at vi tjener fansen vår på best mulig vis og at Manchester United maksimerer sine vekstmuligheter, sier brødreduoen Avram og Joel Glazer i en uttalelse.

Det er investeringsselskapet Raine Group som er valgt som økonomiske rådgivere for klubben. Tidligere i høst ble det kjent at også Liverpools amerikanske eiere åpnet for et salg.

Upopulære

Glazer-familien har aldri vært likt av United-fansen. Årsaken er måten amerikanerne sikret seg eierskapet på gjennom et såkalt fiendtlig oppkjøp i 2005.

Mye av kritikken mot dem har handlet om at Manchester United ble påført en stor gjeld som følge av overtakelsen. I tillegg er de blitt anklaget for å tyne ut penger fra klubben.

Supporterprotester er i mange år blitt gjort både på og utenfor Old Trafford. I 2021 brøt det ut et voldsomt sinne mot eierne da de var med på planene om en utbryterliga. Prosjektet havarerte på få dager, men det tente en gnist.

En kamp mot Liverpool måtte utsettes da en demonstrasjon kom ut av kontroll. Flere brøt seg inn på Uniteds stadion.

I skyggenes dal

United har vunnet flest ligatitler på øverste nivå i engelsk fotball. Den 20. og hittil siste ble hanket inn i managerlegenden Alex Fergusons farvelsesong i 2012/13. Siden har ikke de rødkledde vært i nærheten av å være Englands beste lag.

Både byrivalen Manchester City (5 titler) og erkefienden Liverpool (1) har dominert Premier League etter Ferguson-æraen. United har ikke vunnet en eneste pokal siden 2017, og en rekke managere er blitt sparket.

Av disse fikk Ole Gunnar Solskjær lengst fartstid med nesten tre år i jobben. Mandag var det ett år siden han måtte forlate sjefsjobben.

(©NTB)