*Nettavisen* Økonomi.

Glimt trenger ti millioner

I fjor sommer brukte Bodø/Glimt fem millioner for å berge tippeligaplassen. Nå trenger klubben ti millioner for å rykke opp.

24.02.06 11:09

- Vi skal bruke pengene på å dekke opp den negative egenkapitalen og til å utvide stallen. Per i dag har Glimt bare 17 utespillere og tre keepere. Vi trenger tre til fire spillere til, og særlig må angrepet forsterkes, sier den nyvalgte styrelederen, Benn Eidissen til TV 2 Nettavisen.

Han forteller at fire av de ti millionene nesten er i mål. Årets budsjett lyder på 30,7 millioner, og det er lagt opp til et overskudd på vel to millioner.

Nedrykkssesongen i fjor ga klubben 28,5 millioner i inntekter, en økning på 3,4 millioner fra 2004. Men forbruket var høyere, og ga et underskudd på 3,4 millioner. Også i 2004 gikk Glimt i minus, den gang med 3,1 millioner. Nå er den negative egenkapitalen oppe i 6 millioner i fjor, og Glimt hadde ved årsskiftet 15,1 millioner i gjeld.

- Økonomien har vært dårlig og er - mildt sagt - utfordrende. Men vi satt strek på årsmøtet. Nå må lære av fortiden og tenke fremover, sier Glimts styreleder.

I fjor sommer la nordlendingene, ifølge årsberetningen, 5 millioner på bordet i et desperat forsøk på å berge plassen. Inn kom Roy Miller og Randall Brenes fra Costa Rica, samt Erik Hoftun fra Rosenborg. I tillegg lånte Glimt Harald Martin Brattbakk fra Lerkendal. Likevel ble det nedrykk etter 13 år i Tippeligaen.

- Vi brukte mer enn vi hadde råd til, dersom vi hadde visst utfallet. Men det var helt riktig, vi måtte prøve, sier Benn Eidissen

Han ble valgt inn på årsmøtet onsdag kveld, og tidligere i måneden tiltrådte faren til Morten Gamst Pedersen, Ernst, i direktørstolen. Sammen med sportssjef Erik Hoftun og Kent Bergersen skal de to legge strategien som fører Bodø/Glimt tilbake i toppen på ett forsøk.

- Alt annet enn opprykk vil være ille. Erik har unike erfaringer fra norsk fotball, og nå må vi få stabilt tippeliganivå inn i klubben.

- Hva hvis dere ikke rykker opp?

- Det er ikke fnugg av tvil om at vi skal opp. Vi må ha trua.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag