Etter at Citigroup leverte positive nyheter tirsdag, føyk Wall Stratt i været med nesten seks prosent. Da børsene i Asia åpnet, fortsatte den store oppgangen der.

Bra oppgang
Nikkei Index i Tokyo sluttet på 3768,04 – en oppgang på 4,44 prosent. Hang Seng i Hongkong var opp 2,91 prosent, mens Kospi i Sør-Korea gikk opp tre prosent.

Det var bankaksjene som trakk oppover både i Asia og i USA, etter Citis positive tall – som førte til et håp om at finanskrisens bunn kanskje er nådd.

Men lettelsen kan ha vært midlertidig, siden søken etter bunnen fortsatt pågår.

Rekyl
- Det vi har sett i dag er en teknisk rekyl, etter at aksjene har falt bratt i det siste. Jeg tror ikke dette rallyet kommer til å fortsette, sier sjefen for investeringsbanken HSBC Private Bank i Singapore til AP.

- Det er fortsatt altfor tidlig å spå om den globale resesjonen er over. Fundamentene er faktisk ikke på plass, sier han.

Den utløsende faktoren til rallyet var et brev fra Citigroups administrerende direktør Vikram Pandit til sine ansatte, der han sier at banken har hatt overskudd i årets to første måneder. Det er første gang siden tredje kvartal 2007 som banken har gått i pluss.