*Nettavisen* Økonomi.

God start på børsuken

Oslo Børs var blant de beste i Europa, hvor det meste endte i rødt. Tungvekterne, med unntak av Statoil, dro børsen i pluss.

02.08.04 16:11

Børsen startet dagen med fall, men hentet seg kjapt inn igjen. Deretter gikk det gradvis bare bedre og bedre.

Oslo Børs endte opp 0,6 prosent til 202,94 poeng på en dag der de fleste øvrige børsene i Europa, som preges av bred nedgang på økt terrorfrykt.

Klokken 16 er Frankfurt ned over 0,9 prosent, mens Stockholm faller med 0,7 prosent. London klarer seg bedre, og har begrenset fallet til 0,3 prosent.

Statoil var aksjen som det ble handlet mest av på børsen mandag. Selskapet la fram resultatet for andre kvartal tidligere på dagen, og maktet ikke helt å nå opp til forventningene.

Statoil fikk et overskudd før finans på 14,2 milliarder kroner i andre kvartal i år. Det er en bedring på hele 38 prosent fra i fjor, men likevel var tallet altså dårligere enn ventet.

Responsen fra markedsaktørene var et aksjefall på 0,3 prosent.

Olje-kamerat Hydro trakk i motsatt retning, med en oppgang på 1,3 prosent. Med på lasset ble også tungvektere som Telenor, DnB NOR og Orkla.

Fullt så godt gikk det ikke for John Fredriksens Frontline som falt 0,5 prosent mandag. Kongsberg Gruppen fikk også en lei ukesstart, med et fall på 3,5 prosent. Tandberg, Q-Free og Nera er blant andre aksjer som falt mandag.

Tandberg Storage ble børstaperen mandag med et fall på 7,4 prosent.

Samlet ble det handlet aksjer for 1,8 milliarder kroner mandag.

Følg utviklingen på børsen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.