Tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viser at jobbveksten utenfor jordbrukssektoren i september var 263.000. Arbeidsledigheten lå på 3,5 prosent. I alt 5,8 millioner amerikanere nå er ledige.

Det var ventet 255.000-260.000 nye jobber – nonfarm payrolls – september. Ledigheten ved utgangen av måneden var spådd å ligge på 3,7 prosent, uendret fra august. Timelønnsveksten i september var spådd til å bli 0,3 prosent, og det ble den.

Handelsbanken skrev i morgenrapporten at de ser flere svakhetstegn innenfor byggsektoren. På den annen side har det vært et fall i antall nye dagpengesøkere de siste ukene.

Les også: USA hevder Ukraina sto bak drapet på Darja Dugina

Avkjøling

En videre avkjøling i det amerikanske jobbmarkedet er er underveis, men foreløpig var det ikke ventet noe markert omslag. Og det viser septembertallene at det ikke er.

Handelsbanken mener den forrige arbeidsmarkedsrapporten for august bød på flere gode nyheter. Det var en avtakende, men fortsatt robust jobbvekst på 315.000 nye stillinger og økt yrkesdeltakelse. Jobbveksten er altså 50.000 lavere denne måneden.

Ifølge Handelsbanken er det en bedre balanse i arbeidsmarkedet, og det Handelsbanken mener ikke minst er en mer moderat lønnsvekst. Det demper underliggende prispresset.