Gå til sidens hovedinnhold

Godt rentenytt ga børsfest

De asiatiske aksjemarkedene opplevde onsdag den største oppgangen på mer enn 18 måneder.

(NA24): Morgan Stanleys Asia-indeks steg hele 2,1 prosent natt til mandag, en oppgang man ikke har sett maken til siden 24. juni 2004.

Bakgrunnen for rallyet er de gode rentenyhetene fra USA tirsdag kveld. Den amerikanske sentralbanken har hevet renten 13 ganger siden juni 2004, fra 1 prosent til 4,25 prosent, men et møtenotat som ble offentliggjort i går, peker i retning mot at rentesyklusen snart er over.

USA-børsene steg kraftig tirsdag, og i natt var det Asias tur til å nyte godt av rentesignalene.

- Markedet venter at rentesyklusen snart endres. Det er den største drivkraften i dagens aksjemarked, sier forvalter Agnes Deng i Standard Life Investments Asia i Hongkong til Bloomberg.

Tokyo-børsen var åpen for første gang i år, og investorene kunne glede seg over en oppgang på 1,6 prosent - til 16361,54 poeng - for Nikkei-indeksen.

I Sør-Korea og Australia nådde børsene nok en gang nye rekorder. I tillegg steg børsene i Hongkong, Kina, Indonesia, Filippinene og Pakistan med over 1 prosent. Thailands SET-indeks hadde den største oppgangen - på 2,5 prosent.

Sørkoreanske Samsung Electronics steg hele 4,5 prosent onsdag, og er nå verdt over 100 milliarder dollar - mer enn dobbelt så mye som den japanske rivalen Sony.

Følg utviklingen på Oslo Børs fra klokken 09.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Kommentarer til denne saken