Google har blokkert alle annonsene til Resett

Oslo 20180302. Helge Lurås er redaktør for nettstedet Resett.no.

Oslo 20180302. Helge Lurås er redaktør for nettstedet Resett.no. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Annonsene hos nettavisen Resett.no er blokkert av Google.

23.04.19 19:20

Siden forrige uke har Resett.no opplevd å bli svartelistet av flere annonsører. Bakgrunnen skal være en organisert kampanje der flere politikere og Twitter-brukere har kontaktet selskaper som annonserer på siden, og uttrykt misnøye med dette.

På sin egen nettside skriver Resett.no tirsdag ettermiddag at Google har blokkert alle annonser på siden.

«Det fremgår av en e-post fra Google at vi har blitt blokkert fra Adsense. Det hevdes at vi har brutt reglementet ved å rette «overdreven oppmerksomhet» mot annonsene.»

De skriver også at Google skriver at avgjørelsen er permanent.

Ifølge Medier24 opplyser Google i en epost at selskapet vil holde tilbake betalingene til Resett, samt at penger de har tjent på annonsører, vil bli refundert til annonsørene.

Skjermbildet tatt av Resett.no tirsdag ettermiddag. Foto: Skjermbilde Resett

- Ikke brutt regelverket

Redaktør Helge Lurås i Resett bekrefter også overfor DN tirsdag ettermiddag at alle annonser nå i løpet av de siste timene har forsvunnet fra nettavisen.

Resett får annonsene sine gjennom Googles plattform, Adsense, og i en e-post fra Adsense, som DN også har fått tilgang til skriver selskapet at annonsekontoen til Resett er deaktivert som følge av brudd på deres vilkår, gjennom oppfordring til å trykke på annonser. Resett publiserte 7. april en sak der de oppfordrer leserne til å klikke på annonsene som fremdeles lå på siden.

Lurås sier til DN at han mener det er forskjell på å oppfordre til hensynsløs klikking og et ønske om å støtte annonsørene som forble på nettsiden, skriver de.

«Dette er ikke en oppfordring til manisk klikking på hundre annonser av gangen. Robotene fanger opp slik aktivitet og sjalter det ut fra regnskapet. Det er normal forbrukeratferd vi oppfordrer til», står det blant annet i saken som ble publisert 7. april.

- Vi mener vi ikke har brutt regelverket, sier Lurås til DN.

Ser etter alternativer

I en e-post til Medier24 skriver Lurås.

– Vi tar kontakt med Google for å prøve å komme til enighet, men ser også på andre annonseplattformer som et alternativ. Utestengelsen fra Google er alvorlig, men noe vi har tatt høyde for at kunne skje. Det er våre lojale lesere som vil være basis for Resetts overlevelse fremover, skriver Lurås i en epost til

Til bransjenettstedet sier pressesjef Helle Skjervold i Google Norge at hun ikke har anledning til å kommentere enkeltsaker, men hun skriver dette i en epost:

«Google tar brudd på våre retningslinjer svært alvorlig, for å beskytte både brukere, mediehus og annonsører. Noen ganger er vi nødt til å suspendere eller deaktivere kontoer på grunn av brudd på retningslinjene våre, og vi gir da publisister muligheten til å rette opp i bruddene og sørge for at de holder seg innenfor regelverket i fremtiden.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.