*Nettavisen* Økonomi.

Google kjøper opp AOL

IT-verdenen kan være på vei til et nytt gigantoppkjøp ettersom Google nå snuser på Time Warners America Online-andel.

19.12.05 10:04

Fusjonen mellom AOL og Time Warner ble kroneksempelet på merkelige konsekvenser av DotCom-bølgen. Nå ser det ut til at Time Warner kan få litt valuta for pengene.

Kjøper fem prosent
Fredag ble en avtale inngått mellom de to kjempene Google og Time Warner. Avtalen innebærer at Google skal kjøpe opp fem prosent av AOL. Prisen på dette blir rundt en milliard dollar, skriver Reuters.

Det har tidligere vært meldt om muligheten for at Comcast og Google sammen skulle eie en langt større minoritetsandel av AOL enn det som nå er omtalt, der Time Warner skulle fortsette å ha majoritetsandelen. Det er derfor ikke umulig at dette kun er første skritt på veien.

Microsoft ville ha posten
Microsoft har lenge hatt ønsker om å kjøpe den samme posten, og selskapet har vært i samtaler med Time Warner siden nyttår. Google startet samtalene med Time Warner for bare noen måneder siden, og stakk av med seieren.

Slutt på objektive resultater?
Samarbeidet vil synes gjennom at Google skal promotoere AOL i stor grad. Blant annet skal AOL gis «fordelaktig» plassering. Google har i alle år lagt sin ære i å gi objektive søkeresultater, så om denne avtalen er slutten på dette prinsippet er usikkert, skriver The Register.

Selskapenes avtale om at AOL skal bruke Googles søkemotor på sine sider er også videreført som følge av denne avtalen.

Viktig moralsk seier
I tillegg til at AOL og Google nå starter et strategisk samarbeid på reklamemarkedet, er dette en viktig moralsk seier for Google over Microsoft.

Selskapene ar ikke vært blide på hverandre de siste månedene, og toppet seg i en arbeidsrettssak etter at Google hentet over en av Microsofts toppsjefer for å arbeide i Kina.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag