*Nettavisen* Økonomi.

Google med MSN-konkurrent

Ryktene stemmer: Google utfordrer MSN Messenger på lynmeldinger.

24.08.05 09:57

Googles nye lynmeldingstjeneste heter Talk, og er enda i beta-fasen. Den er likevel fri å bruke for alle som har Gmail. Med tanke på hvilken vanvittige hype den tjenesten har fått, er det ikke rent få personer som har konto.

Kun for Windows
Programmet har litt Linux/Mac-følelse, til tross for at det så langt kun er tilgjengelig for Windows-maskiner. Etter å så vidt ha tafset litt med tjenesten kan vi konstatere at den fungerer som en lynmeldingstjeneste, men at det stort sett stopper der.

Store mangler
Programmet mangler for eksempel smilefjes, som har blitt svært populært på MSN og andre tjenester. Derimot har de integrert en IP-telefon-funksjon ala Skype, men lydkvaliteten på denne var såpass dårlig at den var praktisk talt umulig å benytte da vi testet den ut i redaksjonen. Google påstår derimot at det skal høres ut som om du sitter i samme rom som den du snakker med.

Google Talk har så langt heller ikke integrert støtte for å sende filer til dine kontakter, og det er heller ikke mulig å legge kontakter i egne grupper.

Gmail-kobling
Programmet er tett integrert med Gmail, og du får egne indikatorer for nye e-post du mottar på din mailkonto – ikke ulikt MSN Messengers integrering med Hotmail.

Google Talk fremstår enkelt og minimalistisk, og det er i seg selv en god ting. Derimot mangler det enda for mye for å konkurrere med MSN Messenger. Det skal derimot sies at det enda er i Beta-fasen, og potensialet er stort, selv om vi foreløpig ikke roper «halleluja».

Åpen kildekode
Programmet er sluppet med åpen kildekode. Dette kan gjøre at programmet kan integreres med en rekke andre tjenester fra 3. parts leverandører. Det kan også føre til at programmet vil få utviklet en lang rekke plug-in fra datainteresserte verden over.

Ønsker du å teste ut tjenesten, kan du laste ned her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.