*Nettavisen* Økonomi.

Google skal redde verden

Supermann, James Bond og MacGyver har alle gjort det flere ganger. Nå er det Googles tur til å redde verden.

23.02.06 11:03

Google har blitt en suksess på stort sett alle området, og i særlig grad økonomisk. Nå har selskapet bestemt seg for å gi noe tilbake, og har bestemt seg for å redde verden, melder Information Week.

Søkemotoren mindre viktig
- Om ti år vil jeg at folk skal si at Google forandret verden mindre med sin søkemotor enn de forandret den filantropologisk for å gjøre verden til et bedre sted, sier Larry Brilliant, Googles nye sjef for veldedig arbeid.

Dr. Larry Brilliant har blitt ansatt som leder for det nye veldedige arbeidet til Google, kalt Google.org. Han har tidliger vært med på å fjerne kopper fra India og gitt to millioner blinde tilbake synet. Nå skal han lede et veldedig arbeid med en arbeidskapital på 1,1 millioner dollar – over 7 milliarder kroner.

Uklare planer
Nøyaktig hva pengene skal brukes til, er litt usikkert, men organisasjonen skal bekjempe global fattigdom, energikrisen og jobbe for miljøet. Et ganske ambisiøst mål.

Det første Brilliant sier han skal gjøre er å kontakte sin tidligere mentor Dr. William Foege i Gates Foundation, den veldedige organisasjonen til Microsoft-gründer Bill Gates og hans kone. Denne organisasjonen sørget for at Bill og Melissa Gates, sammen med Bono, ble utropt til People of the Year av Time.

Microsoft skal også redde verden
Om dette kan føre til at Google og Microsoft blir bedre venner har organisasjonen i det minste oppnådd én ting. Microsoft-sjef Steve Ballmer har tidligere reagert på en heller hissig måte i forbindelse med konkurransen fra Google.

Det hører med til saken at også Microsoft har uttalt at de skal redde verden . Dette var gjennom å spare verden for rundt 47 millioner tonn drivhusgasser i året med introduksjonen av Windows Vista.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.