*Nettavisen* Økonomi.

Google trekker seg fra Trondheim

Foto: BORIS ROESSLER (EPA)

Hele utviklingsavdelingen i Trondheim legges ned.

15.01.09 13:48

Etter det Nettavisen erfarer skal de ansatte på Googles utviklingskontor i ettermiddag ha fått beskjed om at hele kontoret vil bli lagt ned, og kort tid etter at meldingen kom så begynte ryktene så smått å spre seg flere steder på nettet.

Bekrefter indirekte
Google ønsker ikke å kommentere denne informasjonen, men går likevel langt i å bekrefte at det stemmer.

- Google kan ikke kommentere på de nåværende ryktene. Men, vi ser på muligheten for å bringe våre ingeniører sammen i den nordiske regionen for å øke effektiviteten og innovasjonen, men vi har på dette tidspunktet ikke noe mer å annonsere, forteller Googles nordiske PR-kontakt Thomas Jensen til Nettavisen.

Har ikke fått gode nok folk
Googles utviklingsavdeling i Trondheim har primært jobbet med utvikling av nyhetstjenesten Google News og tilhørende funksjoner, men er også involvert i andre aspekter av utviklingen. Salgsavdelingen i Oslo skal ikke være påvirket.

Ifølge Digi skal årsaken til nedleggelsen være at trondheimskontoret ikke har klart å tiltrekke seg nok kompetent arbeidskraft, og at kontoret dermed ikke har utviklet seg slik man hadde håpet. Plasseringen av selskapet i Trondheim var i utgangspunktet strategisk i forhold til å hente studenter rett fra datautdannelsen på NTNU.

Det har i lang tid gått rykter om at Google måtte kutte betydelige deler av sine ansatte, men selskapet har selv hevdet at de kun kom til å kutte innleid arbeidskraft.

Hva som skjer med de ansatte i Trondheim nå er ikke klart, men en sammenslåing med den svenske avdelingen er en mulighet. De ansatte i Sverige skal ha fått samme beskjed.

Jobbmuligheter hos Microsoft?
I fjor annonserte Microsoft-sjef Steve Ballmer at programvaregiganten vil ha Norge som hovedsete for utvikling av sin søketeknologi i forbindelse med oppkjøpet av Fast. I den forbindelse ønsket selskapet å ansette flere utviklere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag