Robin Eirik Reed, gründer og toppsjef i nettspillselskapet Gaming Innovation Group (GiG), må gå på dagen, ifølge en børsmelding.

Det ble dermed en brå slutt på spilleventyret til kristiansanderen Reed. Han startet selskapet i 2012 med penger han hadde tjent i spillbransjen og i starten gikk det veldig bra. Selskapet hadde stor suksess med sin software-plattform for online-spilling. Etter at selskapet gikk på børs i 2012, pekte alle pilene rett opp. Så sent som i mai 2018 var selskapet under Reeds ledelse verdt 5,6 milliarder kroner.

Men så gikk det brått utforbakke.

Les også: Herbjørn Hansson og sønnen oppløser familieselskapet High Seas

Fem milliarder borte

Selskapet la frem det ene elendige resultatet etter det andre og tapte 200 millioner kroner i fjor. Investorene forlot skuta i stadig større grad.

Har du sett denne populære videoen?

Nå er mesteparten av verdiene borte, drevet av de elendige finansielle resultatene, og selskapets verdi er bare skarve 765 millioner kroner, 87,5 prosent lavere enn ved toppunktet 14 måneder tidligere.

Torsdag kom altså meldingen om at Reed får sparken.

Petter Nylander, styreleder i GiG, kommenterer avgangen slik:

Les også: Stor test ga sjokkresultat: Nye dieselbiler kan rengjøre luften

- Robin har spilt en vesentlig rolle i oppbyggingen av en unik, komplett global teknologileverandør, og det skylder vi ham en stor takk for. Imidlertid går selskapet nå inn i en ny fase i utviklingen, med nye utfordringer og muligheter. Styret har derfor kommet til at GiG også trenger et annet lederskap. Vi har en kompetent ledergruppe på plass, og styret og jeg har full tillit til vår driftsdirektør Richard Brown, som overtar rollen som administrerende direktør fra torsdag.

Store tap

GiG har tapt store penger de siste tiden og gikk på et tap på 22 millioner euro, i underkant av 220 millioner norske kroner, i fjor. Selskapet har ikke startet 2019 spesielt mye bedre og har tapt 9 millioner euro i første halvår. På toppen av dette faller omsetningen kraftig.

GiG er basert i Malta, men har kontor i Marbella, Oslo, Kristiansand og København. De har bettingsider som Guts.com, Rizk.com, Betspin.com, Superlenny.com, Thrills.com og Kaboo.com, og driver dessuten en skybasert software-plattform som også andre selskaper kan benytte seg av.

Reed er forøvrig en stor Start-fan og er en av lagets rike onkler, og har gitt store beløp til klubben.

Robin Reed har ikke besvart Nettavisens henvendelser torsdag morgen.