Tidligere onsdag ble det kjent at Plantasjen har tapt 173 millioner kroner på driften i første kvartal. Tallene er de siste i en lang rekke elendige tall for selskapet, som Plantasjen har 140 butikker i Norge, Sverige og Finland.

- Veldig skeptisk til strategien

Plantasjen-gründer Karl Ragnar Rimfeldt er ikke særlig begeistret for det som skjer med bedriften han var med på å starte, og som han i et intervju med DN omtaler som «sin baby».

- Jeg er veldig skeptisk til strategien. De har endret på den, sier Rimfeldt til Dagens Næringsliv om Plantasjens strategi om å satse i byene.

Til avisen sier han at Plantasjen har blitt til hvilken som helst forretning, og at det å det å drive «blomsterbutikker og dilldall», krever andre virkemidler.

– Det er en helt annen business. Dette er ikke Plantasjen, sånn som vi tenkte. Hadde jeg vært inne fortsatt ville jeg gjort det annerledes, også i dag, sier han til DN.

Været har spilt en stor rolle

Plantasjen tapte store penger i tre av av fire kvartaler i fjor, drevet av blant annet været, som først var for kaldt og deretter for varmt.

Selskapet kan imidlertid trøste seg med at første kvartal tradisjonelt tradisjonelt er et svakt kvartal på grunn av vintersesongen. Tapet er også litt mindre enn det var for første kvartal i 2018, da hadde Plantasjen nemlig et driftsresultat på -205 millioner kroner før nedskrivinger.

Ratos-toppsjef Jonas Wiström har ifølge DN tro på at selskapet «kan ha en positiv utvikling», og viser til at det er andre kvartal, våren, som er den viktigste perioden for selskapet.