*Nettavisen* Økonomi.

Gråbrun farge på kjøtt frister ikke

Kjøttbransjen melder at salget av kjøttprodukter har gått merkbart ned etter at fargen på kjøttet 1. juli skiftet fra rød til gråbrun.

17.09.04 08:42

Spesielt har leverandørene opplevd salgssvikt på mellom 5 og 10 prosent på industripakket kjøttdeig og koteletter. Nedgangen i salget kom etter at det fra 1. juli ble forbudt å bruke en spesiell gass som gjorde kjøttet rødaktig.

Nedgangen er urovekkende stor, og problematisk for kjøttbransjen dersom utviklingen fortsetter, sier markedsanalytiker Live Hogstad i Opplysningskontoret for kjøtt til P4.

Samtidig har en rekke dagligvarekjeder med egne ferskvaredisker økt salget av butikkpakket kjøtt. Disse produktene har fortsatt den rødaktige fargen fordi kjøttet er skåret opp og pakket på stedet.

- Det forteller oss at produkter som er gråbrune virker mindre delikat enn det folk er vant med. Det overrasker oss imidlertid ikke, fordi vi forventet at folks holdning ville endre seg. Det som derimot overrasker er at denne holdningen har holdt seg en god stund, selv om vi har igangsatt en rekke informasjonskampanjer, sier Hogstad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.