*Nettavisen* Økonomi.

Grådig advokat ruinerte småbarns-familie

Advokaten krevde nesten 600.000 for å hjelpe en småbarnsfamilie med en hustvist. - Dette har vært en tung sak for oss, sier den fortvilte trebarnsmoren til «TV 2 hjelper deg».

20.02.06 10:58

Marianne og Ole Andreas Gløersen er slitne etter å ha sloss mot sin egen advokat i flere år.

- Dette har vært en tung sak for oss. Advokat Børre O. Gunderssen krevde tre ganger så mye for jobben enn hva som er rimelig. Det kvalifiserer til svindel, sier Marianne.

Mangler på nybygg – søkte advokatbistand
Det hele startet da familien skulle flytte inn i det nye rekkehuset. Marianne og Ole Andreas Gløersen oppdaget over 200 feil og mangler på nybygget. Utbygger rettet ikke opp feilene, og ekteparet søkte juridisk bistand. Advokat Gunderssen ble engasjert for å hjelpe, men ble til slutt en stor økonomisk belastning for småbarnsfamilien.

- Advokatregningene ble bare større og større - langt mer enn inntekten vår kunne bære. Honorarene var så høye at jeg måtte låne alt av min far mens han levde, forteller Ole Andreas Gløersen.

Gjenganger i disiplinærnemnden
Familien klaget advokaten inn for disiplinærnemnden, som konkluderte med at advokaten hadde tatt over 300.000 for mye i salær. Men det er ikke første gang dette skjer. Gunderssen har blitt dømt for høyt salær og dårlig advokatskikk flere ganger i disiplinærnemnden.

Birthe Larsen er en av flere som har gått til sak mot advokaten og vunnet.

- Børre O. Gunderssen skylder meg 150.000 kroner i dag. Det verste med saken er at han har anket den inn for Høyesterett, og selv om han fikk avslag der, har han anket på nytt. Advokaten trenerer saken, og jeg mener Gunderssen bør miste advokatbevillingen sin, sier Larsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV2HD

Nektet å kommentere
Børre O. Gunderssen nektet å kommentere saken da «TV 2 hjelper deg» og ekteparet Gløersen oppsøkte hans advokatkontor i Skien.

- Jeg vil ikke ha mer TV 2 inn i dette her før saken er avgjort av de instanser som er satt til å avgjøre dette. Nå er det tredje gang jeg sier at dere må respektere at dere må gå, var siste kommentar advokaten gav «TV 2 hjelper deg».

Siste utvikling i saken er at Skien og Porsgrunn tingrett har gitt Gløersen medhold i krav om tvangssalg. Advokat Børre O. Gunderssen skylder i dag familien over 400.000 kroner.

LES FLERE FORBRUKERSAKER PÅ WWW.TV2HJELPERDEG.NO

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag