*Nettavisen* Økonomi.

Gråtkvalt polsjef

Foto: Scanpix

Smøreskandalen i Vinmonopolet vokser. Nå suspenderes ytterligere tre ansatte.

25.01.05 09:02

Se innslag på web-TV (abonnement)

Det var en alvorstynget administrerende direktør for Vinmonopolet, Knut Grøholt, som mandag ettermiddag gråtkvalt fortalte om påkjenningene av smøresaken i Vinmonopolet.

- Dette har vært en belastende situasjon for alle i Vinmonopolet, sa Grøholt med en voksende klump i halsen.

Nå suspenderes ytterligere tre ansatte. Suspensjonen er ifølge polsjefen resultatet av det undersøkelsesarbeidet som er gjennomført de siste dagene.

13 suspendert
De tre ansatte suspenderes så lenge undersøkelsen pågår. Dette kommer i tillegg til at ti ansatte før helgen ble suspendert.

Vinmonopolet ønsker ikke å kommentere enkelt saker, men bekrefter at det når er dreier seg om mer enn tre flasker vin og noen middager på Hankø.

- Det er snakk om mer, men det er stort sett på samme nivå som det som er kommet fram så langt, sier Grøholt.

Han ser ikke bort fra at det kan komme frem informasjon som kan få strafferettslige konsekvenser.

Setter Grimstad på saken
Vinmonopolet har engasjert Erling Grimstad for å granske påstandene. Han er tidligere politietterforsker og var assisterende sjef i Økokrim til oktober 2004.

- Grimstad tilfører oss viktig kompetanse. Han har et bredt mandat, og han får de fullmaktene og den tiden han trenger for å gjøre et grundig arbeid, sier adm. direktør Knut Grøholt i Vinmonopolet.

Ledelsen ved Vinmonopolet er åpen for at det kan komme frem flere kritikkverdige forhold, og ønsker at Grimstad skal undersøke om noen andre leverandører har utsatt Vinmonopolets ansatte for uønsket påvirkning.

Vinmonopolet har mandag opprettet en intern åpen linje der ansatte åpent eller anonymt kan komme med informasjon som er viktig for å få belyst forsøk på smøring.

Det var i forbindelse med en arbeidstvist hos vinimportøren Ekjord at det før helgen kom frem beskyldninger om smøring av ansatte i Vinmonopolet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag