*Nettavisen* Økonomi.

Grenseåpning førte til rekorder for svensk butikk

Årjäng og Charlottenberg melder om høye besøkstall av nordmenn som krysser grensa for å handle i Sverige. Her fra Charlottenberg shoppingsenter første lørdag etter at restriksjonene ble opphevet.

Årjäng og Charlottenberg melder om høye besøkstall av nordmenn som krysser grensa for å handle i Sverige. Her fra Charlottenberg shoppingsenter første lørdag etter at restriksjonene ble opphevet. Foto: Annika Byrde (NTB scanpix)

Nordmenn på grensehandel i Sverige bidro til rekord. En butikk måtte stenge flere ganger på grunn av høyt trykk etter at Norge åpnet for flere svenske regioner.

31.07.20 17:01

– Det har vært høye besøkstall hele uken, forteller Madeleine Ward, sjef for kjøpesenteret i Töcksfors. Tirsdagens rekord på 14.000 kunder knuste den tidligere rekorden på 12.500.

Trykket etter at norske myndigheter åpnet flere regioner i Sverige har ført til at matbutikker tidvis har måtte stenge.

Les også: Svensk supermarked: – Nordmenn er veldig glad i Pepsi Max

Klikk på bildet for å forstørre. Det var mye trafikk over til Charlottenberg og andre tettsteder ved grensen etter at regjeringen denne uken åpnet opp for karantenefri ferdsel til flere regioner i Sverige.

Det var mye trafikk over til Charlottenberg og andre tettsteder ved grensen etter at regjeringen denne uken åpnet opp for karantenefri ferdsel til flere regioner i Sverige. Foto: Annika Byrde (NTB scanpix)

– Tirsdag hadde vi 70 meter kø til kassene og måtte stenge butikken et par ganger for ivareta kundenes sikkerhet, forteller administrerende direktør Torbjörn Swartz ved Gränsköp vest, som driver matbutikk i Töcksfors.

Det går mest i tobakk, brus, mat og snop, forteller Swartz.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag