*Nettavisen* Økonomi.

Gresvig-smell på børsen

Etter en rød ukestart på børsen, går det nå riktig vei igjen. Oslo Børs endte svakt opp tirsdag. Dagens store taper er Gresvig, som begynte dagen med et resultatvarsel.

21.10.03 16:42

Tirsdag endte hovedindeksen på 155,29 poeng, og dette er en marginal oppgang på 0,10 prosent fra mandag.

Svikende resultat i butikkene

Tidligere på dagen var det bred oppgang på børsen, men ved børsslutt er det adskillig mer rødt å spore. Dagens store taper er Gresvig, som falt hele 19,35 prosent. Kursen er dermed på nivå med hva den var i midten av august.

Tirsdag morgen sendte Gresvig ut et resultatvarsel om at konsernets resultat for tredje kvartal vil bli svakere enn tidligere ventet. Resultatet vil også bli svakere enn for samme kvartal i fjor. Hovedårsaken er sviktende resultat i egeneide butikker, og konsernet vil iverksette tiltak for å bedre dette.

Dårlig resultat fra Ementor

Også Ementor gikk kraftig ned. Ementor la før børsåpning tirsdag frem tall for tredje kvartal, med et resultat på minus 17,4 millioner kroner. Det var på forhånd ventet et resultat på minus 14 millioner kroner. Inntektene falt 15 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Også omsetningen har falt, med hele 21,4 prosent hittil i år i forhold til i fjor, og er lavere enn ventet. Som et resultat av de dårlige nyhetene gikk Ementor ned 3,76 prosent.

Nok et salg til barna?

Opticom endte høyt på dagens taperliste, og sank 4,49 prosent. Robert Keith og Thomas Fussell, som har full kontroll i selskapet, skal ifølge Finansavisen tirsdag ha tapt rundt én milliard kroner på Opticom. Tidlig på dagen kom det melding om at The Fussell Foundation, der Fussell har tillitsverv, mandag solgte nye 20.000 aksjer i Opticom til markedspris kroner 79,60 per aksje. Sist The Fussell Foundation solgte en stor aksjepost i Opticom, fortalte Fussell at pengene skulle gå til veldedige formål til barn.

Også Tandberg og Statoil går ned, med henholdsvis 1,07 og 0,74 prosent. Tandberg går ned på fortsatt salgspress fra Carnegie.

Gode nyheter

Aktiv Kapital steg etter positive signaler, og nyheten om emisjon. Aksjekursen er opp 2,90 prosent, og selskapet er blant børsens mest omsatte.

Aker Kværner fortsatte de siste dagenes opptur, og endte med å legge på seg 0,23 prosent. Det ble tirsdag formiddag kjent at Sea Launch planlegger å tilby landbaserte oppskytinger fra Baikonur i Kasakhstan i samarbeid med russiske Space International Services. Senere på dagen kom nyheten om at Aker MTW Werft, som inngår i verftsgruppen Aker Ostsee i Tyskland der Aker Kværner eier 40 prosent, har fått kontrakt for bygging av to containerskip til en verdi av 75 millioner dollar.

Opp for fusjonskamerater

DnB og Gjensidige NOR går begge opp, med respektive 0,27 og 0,57 prosent. Storebrand, RCCL og Frontline har også en blå børsdag.

Det er 39 selskaper på taperlisten, mens 61 gikk opp. Det ble tirsdag handlet for 1,879 milliarder kroner på børsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.