ALNABRU I OSLO (Nettavisen Økonomi): - XXL har mange uvenner som vil oss vondt, sier Øivind Tidemandsen, XXLs hovedaksjonør og arbeidende styreleder, til Nettavisen Økonomi.

Den 16 år gamle klimaaktivisten Greta Thunberg skal ha blitt omtalt i hetsende ordlag på Facebook av Sveriges nye XXL-sjef Per Sigvardsson på Facebook tidligere denne måneden. Under Sigvardssons navn har det blitt skrevet, ifølge Aftonbladet, at Thunberg er «så nær downs man kan komme» i forbindelse med hennes besøk i EU-parlamentet.

Greta Thunberg har en aspergerdiagnose, og har blitt hyllet over store deler av verden for hennes enorme engasjement for klimasaken.

Les også: Greta Thunberg (16) er kåret til «Årets kvinne 2019» i Sverige

- Hacket

Både Sigvartsson og hans øverste sjef, Tidemandsen, mener kontoen til XXL-toppen er hacket. Tidemandsen sier at de vil gå rettens vei for å finne den som egentlig står bak.

- Dette er noe vi anmelder. Facebook-kontoen er blitt hacket. Det er tydelig at noen vil han vondt. Dette er selvfølgelig ikke noe han står for på noen måte, sier Tidemandsen.

- Hva tenker du om det?

- Jeg fikk greie over det nå nettopp, men det er jo sånn at XXL har nok av uvenner som vil oss vondt

- Så du tror det kan være konkurrenter av XXL som står bak?

- Jeg har ingen anelse om hvem det er. Jeg vet ikke om det er noen som gjør det bare for gøy, eller fordi de har en personlig nag til Per eller til XXL, sier Tidemandsen.

- Mn det er sånne ting som definitivt håpet å slippe, sier han.

- Kjempemerkelig

XXLs Sigvardsson sier til Aftonbladet at han har kontaktet sin advokat, og mener noen har kommet seg inn på hans Facebook-konto og publisert kommentaren 13. april i år.

- Dette er kjempemerkelig. Men jeg har byttet alle mine passord i sosiale medier, sier Sigvardsson til avisen, og legger til at han knapt bruker sin Facebook-konto.

Sigvardsson startet som XXLs nye sverigesjef i mars, og har nærmest på direkten kommet i hardt vær. Aftonbladet skriver at toppsjefen også skal ha skrevet krenkende påstander om innvandrer i lukkede Facebook-grupper. Sigvardsson avviser påstandene til avisen.

Les mer: Dobbel XXL-smell: Tapte penger og lavere salg

Les også: Har XXL og Norwegian nådd bunnen, og en het oppkjøpskandidat på børsen

Sjekk: XXL tapte millioner på lavpris-strategi. Nå legger den nye sjefen om