*Nettavisen* Økonomi.

Gro er ny konsernsjef i Vy: - Vi skal skape de beste kundeopplevelsene

NY KONSERNSJEF: Gro Bakstad er ny konsernsjef i Vy-gruppen.

NY KONSERNSJEF: Gro Bakstad er ny konsernsjef i Vy-gruppen. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Gro Bakstad (53) går fra Posten til toppjobb i Vy.

29.05.20 14:47

Bakstad jobber i dag som konserndirektør for økonomi og finans, strategi og utvikling i Posten Norge, men fredag ble hun presentert som ny konsernsjef i Vy.

Hun tar over stillingen etter Geir Isaksen.

Dette bekrefter styreleder Dag Mejdell under pressekonferansen fredag ettermiddag.

- Vi har besluttet å ansette Gro Bakstad som ny konsernsjef for Vy-gruppen, sier han.

Han forteller at de mener de har funnet en dyktig og kompetent person til jobben, og har fredag formelt ansatt henne i stillingen.

Les også: Massiv sniking på Vy-togene: - Dramatisk for oss

- Mange muligheter

Til Nettavisen forteller hun at hun gleder seg til å ta fatt på jobben, og forklarer motivasjonen bak at hun takket ja.

- Vy er et utrolig spennende nordisk transportselskap, og en viktig samfunnsaktør. Det er et selskap som betyr mye for mange, både for jobb og ferie. Det var det som traff meg midt i hjertet. Samtidig gjennomgår selskapet store endringer og det er mange muligheter, sier hun.

- Vi skal vinne de tøffe konkurransene innen buss- og togreiser, sa hun under pressekonferansen, og utdyper overfor Nettavisen:

- Det er så mange muligheter, og ved å sette sammen transportløsninger kan det gi nye muligheter for en miljøvennlig måte å reise på. Det er et spennende marked under endring, og vi skal jobbe for å vinne konkurransen blant reisende i Norge og Sverige.

Samtidig ønsker hun at Vy skal få flere til å sende varene med godstog så det blir færre lastebiler på veiene, og det skal bli attraktivt å oppleve Norge på en miljøvennlig måte.

- Vi skal også jobbe hardt for å skape de beste kundeopplevelsene, sier hun.

Les også: Slik skal selskapene kompensere reisende for å hindre at syke tar fly og tog (+)

- Krevende jobb

Styreleder Mejdell sier at kravene til ny konsernsjef har vært høye.

- Jobben er krevende, og derfor har det vært viktig for oss å bruke den tiden som er nødvendig for å finne den rette, og som skal lede konsernet i årene framover, forklarer han.

Nåværende konsernsjef, Geir Isaksen, ga beskjed til styret i fjor om at han ønsket å gå ut i pensjon etter hvert, da han snart fyller 67 år.

- Han ba styret om å forberede en prosess for dette. Vi har derfor de siste månedene jobbet med å finne ny sjef, og har også brukt en ekstern rådgiver i prosessen. Vi har snakket med både interne og eksterne kandidater, forklarer Mejdell.

Foruten konserndirektørjobben i Posten, er Bakstad også styreleder i Posten Forbrukerkontakt og flere datterselskaper av Posten Eiendom. I tillegg er hun styremedlem i Farstad Shipping, Gassnova og ErgoGroup.

Bakstad er utdannet siviløkonom og er statsautorisert revisor fra Norge Handelshøyskole. I 2007 ble hun kåret til årets økonomileder, og hun var nummer 33 på Kapitals oversikt over Norges hundre mektigste kvinner i 2008.

I skattelistene for skatteåret 2018 står Bakstad oppført med en inntekt på hele 4,2 millioner kroner.

Koronasmell for Vy

Bakstad trer nå inn i sjefsjobben for et selskap som ofte utsettes for kritikk. Tirsdag kom det også fram at koronakrisen har gitt Vy store økonomiske tap.

Driftsresultatet for Vygruppen i årets fire første måneder ble på minus 77 millioner kroner. Smitteverntiltakene førte til kraftig nedgang i antall passasjerer.

Tilsvarende resultat i samme periode i fjor var på 167 millioner kroner. Fram til 13. mars i år økte Vy i buss- og persontogreiser. Da regjeringens smitteverntiltak ble innført, forsvant mellom 80 og 90 prosent av kundene, skriver Vy i en pressemelding.

Totalt ble passasjernedgangen i første tertial, januar til april, på 30 prosent. Ekspressbussvirksomheten hadde en nedgang i antall reiser på 41 prosent.

Les også: Reiseselskap varsler storkutt

Godsvirksomhet mindre rammet

Vys reiselivssatsing er hardt rammet. Fjord Tours Group og Flåm Utvikling har stort sett hatt utenlandske turister som nå er borte.

– Nå satser vi på at tilbudet om flotte fjord-, fjell og kulturopplevelser vil lokke mange norske turister. Selv om dette ikke vil kompensere fullt ut for bortfallet av internasjonale turister, håper vi at mange nordmenn benytter muligheten til å oppleve Norge i år, sier konsernsjef Geir Isaksen.

Vy opplyser at godsvirksomheten er i mindre grad påvirket av koronasituasjonen med et driftsresultat på 3 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag