*Nettavisen* Økonomi.

Gründer Odd Johnny Winge vil bygge et av Norges råeste hjem

VIL RIVE ALT: Gründer Odd Johnny Winge har frist til april med å sende inn de siste detaljene. Går alt på skinner, kan han rive sine tre hus og bygge «Villa Winge».

Odd Johnny Winge har kjøpt tre eiendommer på Bygdøy til 119 millioner kroner. Snart får milliardæren svar på om han får rive alt og kan bygge hus på 1.290 kvadratmeter.

26.03.19 18:48

Om kort tid avgjør Oslo kommune om suksessgründer Odd Johnny Winge får realisert boligdrømmen «Villa Winge» på Bygdøy.

«OJ» som han også kalles, er landets 224. rikeste, ifølge Kapitals liste over Norges 400 rikeste. Den tidligere McKinsey-konsulenten, som er god for 1,3 milliarder kroner, tjente rundt en milliard kroner da han og medeierne solgte videokonferanseselskapet Acano til Cisco i 2015.

Les: Liste: Dette er Norges rikeste personer

Det er gjennom Winges eiendomsselskap Illuminati, at han har kjøpt tre eiendommer i den fasjonable gaten P.T Mallings Vei på Bygdøy i Oslo.

Oppkjøpsraidet startet allerede i 2016. Da kjøpte han sin første Bygdøy-villa med strandtomt og dypvannsbrygge til 69 millioner kroner.

Nabohuset ble kjøpt opp året etter til 30 millioner kroner. I fjor punget han ut ytterligere 20 millioner kroner for den tredje eiendommen. Dermed har han totalt lagt igjen 119 millioner kroner på de tre eiendommene.

- Avventer siste dokumentene

Winge ønsker å rive samtlige boliger på tomten og i stedet gjøre plass til «Villa Winge». Nå er det ikke mye dokumentasjon som gjenstår før Oslo kommune vil fatte vedtak i saken.

– Vi venter på at ansvarlig søker skal sende inn de siste dokumentene, før vi kan fatte et vedtak i saken, sier kommunikasjonsrådgiver Atle Jan Larsen i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune.

Det som gjenstår er blant annet dokumentasjon på tilstrekkelig veirett til eiendommen.

– Helt konkret er det krav om en tinglyst erklæringer fra en naboeiendom, for å kunne se at det er gitt tilstrekkelig vei-/adkomstrett, fortsetter Larsen.

Gründeren har fått frist til april med å sende inn de siste dokumentene.


Klikk på bildet for å forstørre.

GOD BOLTREPLASS:  Totalarealet er på 1.290 kvadratmeter for det todelte hovedhuset og huset som kommer i tillegg.  Foto: Lund Hagem Arkitekter


Hus på ca. 1.300 kvadrat

Det var DN som først omtalte Winges boligplaner i 2018. Da kom det frem at Winge vil få mange kvadratmeter å boltre seg på. Etter at dagens tre eneboliger er fjernet, er planen hans å bygge ett frittstående hus, samt to hus som er bundet sammen med en korridor.

Det todelte hovedhuset, som strekker seg over to av tomtene, skal etter planen være på 900 kvadratmeter. På den tredje tomten er planen å sette opp et hus på 390 kvadratmeter. Totalarealet blir dermed på 1.290 kvadratmeter. Samtlige bygg skal ikles mørke og naturlig materialer.

DN la også til at både riving og bygging av eiendom i høy kvalitet heller ikke var billig. Eiendomsmegler Tom E. Johnsen, som stod for salget av strandtomten, anslo overfor avisen en pris på 60.000 til 70.000 kroner per kvadratmeter.

Det har ikke lykkes Nettavisen.Økonomi å få en kommentar fra Odd Johnny Winge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag