*Nettavisen.*

- Be banken din om lavere rente umiddelbart

Reklame
Grafikken viser hvilken boligrente du bør kunne få av banken din når man hensyntar kredittscoren.

Grafikken viser hvilken boligrente du bør kunne få av banken din når man hensyntar kredittscoren.

Økonomiekspert med klare renteråd til alle nordmenn med boliglån.

08.05.20 13:54

Torsdag 7. mai senket Norges Banks styringsrenten til historiske 0 prosent. Selv om de fleste bankene var snare med å følge opp med rentekutt, er det svært viktig å sjekke om banken din gir deg konkurransedyktige vilkår, ifølge daglig leder Eigil Arff Tajem i Defero.

- I perioder med store renteendringer blir forskjellene på rentetilbudene hos de ulike boliglånsbankene gjerne større enn i roligere tider, og det er langt fra sikkert at du nå har den renten du har krav på. Her er det ingen grunn til å vente - be banken om lavere rente umiddelbart, oppfordrer Tarjem.

Kredittscore er ditt beste kort overfor banken

Han trekker frem kredittscore som nøkkelen til å oppnå bedre rente hos banken.

- Det har lenge vært en godt bevart hemmelighet, men det er faktisk slik at den renten du får av banken, er direkte knyttet til kredittscoren din. Samtlige norske banker bedømmer kundene sine ved å bruke kredittscore, forteller Arff Tarjem.

Kredittscoren gir banken en objektiv bedømmelse av hvor trygg betaler du er. Har du for eksempel en score som faller innenfor «Svært lav-risiko»-kategorien (734 og oppover), har du meget gode kort på hånden overfor boliglånsbankene.

Sjekk kredittscoren din gratis her!

Klikk på bildet for å forstørre. Eigil Arff Tarjem er daglig leder i Defero. Foto: Preben Torgalsbøen/Hegnar Media.

Eigil Arff Tarjem er daglig leder i Defero. Foto: Preben Torgalsbøen/Hegnar Media.

- Gode tilbakemeldinger fra medlemmene

Som medlem av gratistjenesten Defero får du blant annet tilgang til kredittscoren din og andre økonomiske data som du bør kjenne til hvis du ønsker å forhandle med banken om bedre betingelser.

- Defero samler kontinuerlig data på hvilket rentenivå du bør ligge på, hensyntatt kredittscoren din. Dette gjør at Deferos medlemmer får en objektiv vurdering basert på skarpe data som viser hvilken rente de kan oppnå, sier Arff Tarjem.

- Vi får tilbakemelding fra flere av medlemmene våre om at de setter stor pris på renteinnsikten de får gratis av Defero. Bankene har en uttalt laveste rente, men det er en kjent sak at det er store individuelle forskjeller på renten og det er mye å tjene på å ha denne innsikten. Faktisk ser vi at de aller fleste som ikke aktivt prater med banken sin, har en altfor høy rente, fortsetter Arff Tarjem.

Få tilgang tilkredittscoren din gratis her!

Sjekk om du kan få bedre rente i en annen bank

Defero lanserte tidligere i år en ny tjeneste som gjør det enkelt å finne ut hvor lav rente du kan få på boliglån, billån og forbrukslån.

Gjennom tjenesten Defero Anbud kan du sende kredittdataene dine anonymt til de bankene du ønsker tilbud fra. Bankene får deretter mulighet til å presentere et tentativt tilbud til deg i Deferos portal basert på dataene dine. Synes du et av tilbudene du mottar er spesielt godt, står du fritt til å akseptere dette, slik at banken kan ta kontakt med deg direkte.

Ved hjelp av noen få klikk vil du altså få et korrekt bilde av hva de forskjellige bankene kan tilby deg, og du kan deretter velge den foretrukne banken. Det er både uforpliktende og gratis å bruke Defero Anbud.

- Tjenesten er svært populær, og mange opplever å ha et godt forhandlingskort når de vet sine kredittscore. Vi har medlemmer som har fått renten sin redusert renten sin dramatisk, avslutter Tarjem.

Her får du vite kredittscoren din gratis

Klikk på bildet for å forstørre. På Defero.no får du blant annet innsikt i hvordan din kredittscore er bygget opp.

På Defero.no får du blant annet innsikt i hvordan din kredittscore er bygget opp.

Sjekk kredittscoren din gratis her!

Refinansiering: Samle smålån og kreditter til ett lån og få lavere rente

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag