*Nettavisen.*

- Viruskrisen kan gi deg enda lavere boligrente

Reklame
Grafikken viser hvilken boligrente du bør kunne få av banken din når man hensyntar kredittscoren.

Grafikken viser hvilken boligrente du bør kunne få av banken din når man hensyntar kredittscoren.

Bankene strammer inn på utlån, men strekker seg langt for å rekruttere eksisterende lånekunder fra konkurrentene.

Det dramatiske fallet i oljeprisen som følge av koronaviruset har ført til en drastisk reduksjon i Norges inntekter. Banker som har utstedt lån til bedrifter som går konkurs, vil derfor måtte ta store tap.

Når utsiktene er så usikre som de er nå, er bankene nødt til å stramme inn sine kredittrutiner for å redusere kredittrisikoen i utlånsporteføljen.

Lavere fart i det norske økonomien betyr lavere etterspørsel etter boliglån. Norges Banks ferske utlånsundersøkelse viser at bankene venter den største nedgangen i etterspørsel etter boliglån siden finanskrisen.

- Færre nye kunder til bankene innebærer at bankene vil kjempe hardere om eksisterende boliglånskunder i tiden fremover. De vil altså øke innsatsen for å stjele kunder fra andre banker, fremfor å kjempe om nye kunder, forteller daglig leder Eigil Arff Tarjem i Defero.

Ifølge Tarjem er dette positivt for deg som allerede har boliglån, ettersom det øker forhandlingsmakten din mot banken, og gjør at du kan kreve lavere rente.

Sjekk kredittscoren din gratis hos Defero

Klikk på bildet for å forstørre. Eigil Arff Tarjem er daglig leder i Defero. Foto: Preben Torgalsbøen/Hegnar Media.

Eigil Arff Tarjem er daglig leder i Defero. Foto: Preben Torgalsbøen/Hegnar Media.


- Viktig å kjenne til egen kredittscore

Samtidig fører viruskrisen til at bankene stiller sterkere krav til hvilken kredittscore du må ha for å bli ansett som en trygg betaler – altså om du kvalifiserer til laveste rente.

- Det er derfor viktigere enn noen gang å kjenne til hvilken kredittscore du har. En god kredittscore er ditt beste forhandlingskort overfor banken din eller banker som ønsker å hente deg over som kunde, forklarer Tarjem.

Som medlem av Defero får du innsikt i kredittscoren din og andre viktige økonomiske data helt gratis. Tjenesten ble lansert i 2019 og har allerede fått over 23.000 medlemmer.

Her får du vite kredittscoren din gratis

Slik finner du ut om du betaler for myei rente

De fleste bankene har kuttet renten de siste ukene, men det er langt fra sikkert at du har fått den renten du har krav på.

- Renten meldes om å være kuttet med 0,5-1,5 prosentpoeng avhengig av risikoprofilen din. Har du en god kredittscore og lav belåningsgrad, men en rente på over 2 prosent, er det mye som tyder på at du overbetaler på lånet ditt, forteller Tarjem.

Som medlem av Defero får du ikke bare innsikt hvilken kredittscore du har, du får også vite hva slags rente du bør kunne kreve med utgangspunkt i kredittscoren og andre data.

Sjekk om du kan få bedre rente i en annen bank

Ny tjeneste for boliglån

Defero har akkurat lansert en ny tjeneste som gjør det enkelt å finne ut hvor lav rente du kan få på boliglån, billån og forbrukslån.

Gjennom tjenesten Defero Anbud kan du sende kredittdataene dine anonymt til de bankene du ønsker tilbud fra. Bankene får deretter mulighet til å presentere et tentativt tilbud til deg i Deferos portal basert på dataene dine. Synes du et av tilbudene du mottar er spesielt godt, står du fritt til å akseptere dette, slik at banken kan ta kontakt med deg direkte.

Ved hjelp av noen få klikk vil du altså få et korrekt bilde av hva de forskjellige bankene kan tilby deg, og du kan deretter velge den foretrukne banken. Det er både uforpliktende og gratis å bruke Defero Anbud.

- Tjenesten er svært populær, og mange opplever å ha et godt forhandlingskort når de vet sine kredittscore. Vi har medlemmer som har fått renten sin redusert ned til godt under 2 prosent, sier Tarjem.

Bankene konkurrerer om lånet ditt

Et viktig aspekt ved Defero Anbud er at bankene vet at de konkurrerer mot andre banker når de skal gi deg lånetilbud. Hvis du har en attraktiv profil, vil de derfor kunne strekke seg langt for å få deg som kunde.

Dersom du ikke ønsker å bytte bank, men trenger gode argumenter for hvorfor du bør få bedre rentebetingelser i den nåværende banken din, får du som Defero-medlem innsikt i kredittscoren din og annen viktig informasjon om privatøkonomien din.

Les mer om Defero og sjekk hvilken kredittscore du har!

Klikk på bildet for å forstørre. På Defero.no får du blant annet innsikt i hvordan din kredittscore er bygget opp.

På Defero.no får du blant annet innsikt i hvordan din kredittscore er bygget opp.

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag