Gå til sidens hovedinnhold

150.000 nordmenn utsatt for ID-tyveri – slik sikrer du deg

Trenden er økende, og hjemmekontor gjør deg enda mer utsatt.

Identitetstyveri kan være svært ubehagelig for ofrene. De fleste forstår at man rent økonomisk risikerer å tape store verdier, men mange tenker ikke over de psykiske og sosiale konsekvensene ved ID-tyveri før man selv sitter i saksa.

Et ID-tyveri innebærer rett og slett at man mister kontrollen over egen identitet. Det er svært belastende psykisk å vite at noen kan bestille varer og opprette kontoer og foretak i ditt navn, melde deg inn i grupper og foreninger, kontakte venner og bekjente, og ta kontroll over kontoene dine i sosiale medier.

Ny tjeneste sikrer deg mot ID-tyveveri

150.000 nordmenn utsatt for ID-tyveri siste to år

Det er kun ID-tyvens fantasi, skruppelløshet og griskhet som setter grenser for hvilke problemer og utfordringer vedkommende kommer til å sette deg i, og det kan ta år å rydde opp i rotet hvis du er så heldig at du klarer å få hundre prosent kontroll over identiteten din igjen.

- En undersøkelse fra Skatteetaten og NORSis viser at over 150.000 nordmenn har vært utsatt for identitetstyveri de siste to årene alene. Samtidig er trenden økende, og vi ser at ordningen med hjemmekontor gjør at man blir enda mer utsatt for identitetstyveri, forteller daglig leder Eigil Arff Tarjem i Defero.

Slik sikrer du deg mot ID-tyveri

Defero har akkurat lansert en ny tjeneste kalt Defero ID-Sikkerhet som hjelper deg å minimere risikoen for å bli utsatt for ID-tyveri:

  • Overvåk dine e-postadresser, betalingskort, telefonnumre og passnummer.
  • Du blir varslet dersom informasjonen din blir forsøkt solgt eller delt på nettet, også på det såkalte mørket nettet.
  • Defero ID-Sikkerhet skanner informasjonen din opp mot 15 milliarder tidligere stjålne data.
  • Få råd og hjelp dersom dataene dine skulle bli hacket.
  • Du kan følge med på eventuelle hendelser i ditt personlige dashboard.
  • Du velger selv hva du ønsker å overvåke.

- Identitetstyveri er ikke bare dyrt - det er også svært ekkelt og stressende å kjenne at noen har tilgang til dine personlige data og har til hensikt å misbruke disse. Man vet heller ikke omfanget av misbruket om man ikke har tilgang til Defero ID-Sikkerhet som overvåker internett og det mørket nettet for deg, understreker Tarjem.

Les mer om Defero ID-Sikkerhet og bestill her

Les også: Surf sikkert med en VPN-tjeneste

Sjekk hvilken kredittscore du har - helt gratis

Hos Defero kan du også få innsyn i kredittscoren din og andre økonomiske data. Dette er svært gode forhandlingskort dersom du skal forhandle med banken din om bedre rente på lån. Les mer og få tilgang til kredittscoren din gratis.

Les mer om Defero ID-Sikkerhet og bestill her

Les også: Surf sikkert med en VPN-tjeneste