Gå til sidens hovedinnhold

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Hvis du har en spotprisavtale, betaler du i februar tre ganger så mye for strømmen enn det den billigste fastprisavtalen på strøm koster.

Spotpris er normalt den avtaleformen som anbefales som den gunstigste typen for strømkundene. I perioder med høye strømpriser, kan det imidlertid være mulig å spare bra med penger på å bytte til en god fastprisavtale.

I vinter har spotprisen vært ekstremt høy, med en snittpris på 66,68 øre per kilowattime så langt i 2021, og 72,03 øre som snitt så langt i februar (fem til den 24.). Det er den høyeste prisen siden vinteren 2016.

Med tanke på at strømprisen var rekordlav i 2020, med priser under 2 øre per kilowattime på sommeren, er det mange strømkunder som har fått sjokk når de har sjekket strømregningene for januar og februar.

Denne fastprisavtalen koster bare 24,90 øre

Kunder med fastpris kan juble

Én gruppe strømkunder har imidlertid få bekymringer når det gjelder strømregningene. De ca 2,3 prosentene som har valgt fastprisavtale i stedet for spot elle variabel, kan nemlig glede seg over å ha bundet strømavtalen til en langt lavere pris enn det spotavtalene ligger på.

På Forbrukerrådets oversikt over strømavtaler, strømpris.no, kan man til en hver tid sjekke hvilke strømavtaler som er billigst. Der går det frem at de billigste fastprisavtalene har en langt lavere pris enn det spotprisen ligger på.

Denne fastprisavtalen koster bare 24,90 øre

Så mye billigere er fastpris

Den billigste avtalen med én måneds varighet (tilbys av Agva Kraft) koster kun 24,90 øre per kilowattime. Dersom du ønsker en fastprisavtale av lenger varighet enn én måned, er Agva Kraft også billigst i landet på avtaler på to måneder (29,90 øre per kilowattime), tre måneder (32,90 øre) og seks måneder (33,90 øre).

Avalen på én måned koster altså bare en tredel av det spotprisen har ligger på i snitt i februar. Og da har vi ikke tatt med påslaget som strømselskapene legger på toppen av spotprisen. For fastprisavtaler er det ikke noe påslag; du betaler kun det som er avtalt.

Når fastprisavtalen utløper, går du over på en standard spotprisavale. En genial måte å komme seg gjennom vinteren uten å betale for mye for strømmen.

Å bytte leverandør er enkelt og gratis

I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Velg selv hvilken fastprisavtale du ønsker:
1 måned: 24,90 øre per kilowattime

2 måneder: 29,90 øre per kilowattime

3 måneder: 32,90 øre per kilowattime

6 måneder: 33,90 øre per kilowattime

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobil-abonnementet