Spotpris er normalt den avtaleformen som anbefales som den gunstigste typen for strømkundene. I perioder med høye strømpriser kan det imidlertid være mulig å spare bra med penger på å bytte til en god fastprisavtale.

I vinter har spotprisen vært ekstremt høy, med en snittpris på 63,99 øre per kilowattime så langt i 2021 (til og med 9. mars). Til sammenlikning er den billigste fastprisavtalen for tiden på kun 29,90 øre.

Selv om våren snart er her, ser det dessverre ikke ut til at prisene skal synke til nivåene vi opplevde i 2020. Spotprisen ligger mandag på ca 72 øre per kilowattime i Oslo og flere andre deler av landet, og tirsdag blir den på drøyt 70 øre.

Bytt enkelt til Norge billigst fastprisavtale

Kunder med fastpris kan juble

Én gruppe strømkunder har imidlertid få bekymringer når det gjelder strømregningene. De ca 2,3 prosentene som har valgt fastprisavtale i stedet for spot elle variabel, kan nemlig glede seg over å ha bundet strømavtalen til en langt lavere pris enn det spotavtalene ligger på.

På Forbrukerrådets oversikt over strømavtaler, strømpris.no, kan man til en hver tid sjekke hvilke strømavtaler som er billigst. Der går det frem at de billigste fastprisavtalene har en langt lavere pris enn det spotprisen ligger på.

Denne fastprisavtalen koster bare 29,90 øre

Så mye billigere er fastpris

Den billigste avtalen med én måneds varighet (tilbys av Agva Kraft) koster kun 29,90 øre per kilowattime. Dersom du ønsker en fastprisavtale av lenger varighet enn én måned, er Agva Kraft også billigst i landet på avtaler på to måneder (36,90 øre per kilowattime), tre måneder (37,90 øre) og seks måneder (38,90 øre).

Avalen på én måned koster altså godt under halvparten av det spotprisen ligger på akkurat nå. Og da har vi ikke tatt med påslaget som strømselskapene legger på toppen av spotprisen. For fastprisavtaler er det ikke noe påslag; du betaler kun det som er avtalt.

Når fastprisavtalen utløper, går du over på en standard spotprisavale. En genial måte å komme seg gjennom vinteren uten å betale for mye for strømmen.

Å bytte leverandør er enkelt og gratis

I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Velg selv hvilken fastprisavtale du ønsker:
1 måned: 29,90 øre per kilowattime

2 måneder: 36,90 øre per kilowattime

3 måneder: 37,90 øre per kilowattime

6 måneder: 38,90 øre per kilowattime