Flere strømselskaper har i vinter kastet seg inn i en priskamp vi knapt har sett maken til i Norge.

Agva Kraft og GNP Energy troner øverst på Forbrukerrådets offisielle prisoversikt for spotavtaler med kampanjer der strømmen sponses med 31,50 øre per kilowattime. Det innebærer i praksis at den første strømregningen fra disse selskapene blir på *null kroner med dagens strømpris.

De sponsede spotprisavtalene Spot Vinterkampanje (Agva) og Marked Kampanje (GNP) varer i én måned. Etter denne perioden blir man overført til et av selskapenes øvrige spotprisavtaler.

Her bytter du enkelt til Spot Vinterkampanje fra Agva

Her bytter du enkelt til Marked Kampanje fra GNP

- Helt spesiell situasjon

Markedssjef Bjørn Arctander i Agva Kraft forteller at han ikke kan huske å ha opplevd spotavtaler med et så stort negativt påslag i sine snart 20 år i strømbransjen.

- Slike priser kan selvsagt ikke vare evig. Men du sponses den første måneden, og det skjer i en periode som normalt er den viktigste i året ettersom man bruker mest strøm om vinteren, understreker Arctander.

Telinet og NorgesEnergi er også med i priskampen

Telinet Energi og NorgesEnergi har også lansert knallgode tilbud i vinter. Avtalen Kampanjen Gul Kampanje fra NorgesEnergi gir en estimert månedspris på minus 73 kroner den første måneden, mens Strøm 2020 fra Telinet har en estimert månedspris på minus 115 kroner.

Telinets tilbud skiller seg ut fra de øvrige kampanjene ved at avtalen ikke er begrenset til én måned. Dette er for tiden den beste dealen for avtaler uten tidsbegrensning. Hvor lenge Telinet sponser strømmen din gjennom denne avtalen, er uvisst, men selskapet opplyser at det er svært sannsynlig at det blir mye lengre enn én måned.

Her bytter du enkelt til Strøm2020 fra Telinet

Her bytter du enkelt til Gul Kampanje NorgesEnergi

*Priseksemplene i saken er hentet fra Forbrukerrådets Strømpris.no og gjelder leiligheter i Oslo på 69 kvadratmeter. Nettleie til ditt lokale nettselskap kommer i tillegg.