Etter en vinter som var preget av rekordhøye strømpriser flere steder i landet, så det ut til at prisnivået skulle normalisere seg på senvinteren.

Kaldt vær og lite vind har imidlertid ført til et nytt prissjokk for strømkundene, og prisen i mai har vært høyere enn den var i siste del av februar.

50 prosent høyere pris

Prisene på strøm er nå over 50 prosent høyere enn for ett år siden. Prisene på elektrisitet inkludert nettleie er ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) hele 54,6 prosent høyere sammenlignet med mai i fjor. Nivåmessig var prisene i mai i år om lag på nivå som senhøsten 2019.

Tall fra NVE viser at en husholdning på Østlandet måtte betale 2900 kroner mer i strømutgifter i første kvartal i år sammenliknet med samme periode i 2020.

Norges billigste spotprisavtale

Hvis du ønsker å kutte strømregningen, bør du sjekke ut avtalen fra Agva Kraft kalt Agva Web. Den ligger øverst på Forbrukerrådets offisielle prisoversikt, Strømpris.no, i kategorien kortvarige spotprisavtaler.

Årsaken til at Agva Web for tiden er Norges billigst spotprisavtale, er at Agva Kraft sponser strømmen til kundene med hele 27,6 øre per kilowattime i to måneder. Dette er en unik sjanse til å skaffe seg rimelig strøm i sommer, og det er ingen bindingstid knyttet til avtalen.

Bytt enkelt til den superbillige avtalen her

Spotavtaler er billigst over tid

Spotavtale, eller innkjøpspris som det også kalles, innebærer at kunden får strømmen til samme pris som det strømleverandørene betaler – mot et fast påslag som dekker leverandørenes administrasjonskostnader og inntjening.

Spotpris er den avtaleformen ekspertene normalt anbefaler som den mest gunstige over tid, og VGs Dine Penger har avslørt man i løpet av et liv vil spare mellom 25.000 og 65.000 kroner gjennom på å velge strøm til innkjøpspris fremfor en variabel avtale.

Å bytte leverandør er enkelt og gratis
I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Bytt til Agva Web og få sponset strømmen med 27,6 øre