2018 var preget av ekstremt høye kraftpriser, og vi må tilbake til 2011 for å finne en periode med like dyr strøm. Ferske tall fra NVE viser også at prisene i første kvartal 2019 tidvis var like høye som i kriseåret 2011.
Fredag 3. mai ble apriltallene offentliggjort, og de viser at prisene lå hele 45 prosent høyere enn snittet de siste fem årene.
Selger strømmen 20 øre billigere enn selskapet selv betaler
I perioder med høye strømpriser er det ekstra viktig å sjekke om man har en konurransedyktig avtale.
Agva Kraft har akkurat lansert et lavpristilbud som topper Forbrukerrådets offisielle prisoversikt Strømpris.no (3. mai 2019).
Ved å bestille produktet AgvaSpot Kampanje 2019 får du strømmen 20,50 øre billigere per kilowatt enn det selskapet selv betaler for strømmen.
– Priskrig er den beste formen for konkurranse for forbrukerne. Da kanaliseres markedsbudsjettet direkte inn i lavere priser til glede for alle prisbevisste kunder, forteller markedssjef Bjørn Arctander i Agva Kraft.
Han understreker at det har vært en sunn og god konkurranse i markedet gjennom hele vinteren.
- Nå er det ytterligere skalert, og kunden bør benytte sjansen til å gjøre et kupp.
Her kan du enkelt bestille Agva Spot Kampanje 2019
Hvorfor spotavtale?
Spotavtale, eller innkjøpspris som det også kalles, innebærer at kunden får strømmen til samme pris som det strømleverandørene betaler – mot et fast påslag som dekker leverandørenes administrasjonskostnader og inntjening.
VGs Dine Penger har avslørt man i løpet av et liv vil spare mellom 25.000 og 65.000 kroner gjennom på å velge strøm til innkjøpspris fremfor en variabel avtale.
Å bytte leverandør er enkelt og gratis
I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.
Denne saken er skrevet som innhold av Nettavisen. Kommersielle lenker i artikkelen henviser til aktører som betaler for eventuelt salg gjennom artikkelen, og som dermed finansierer vårt redaksjonelle arbeid. På generelt grunnlag vil det i slike artikler være lenker, herunder dyplenker og s.k. «embedding» som ikke er kommersielle, men som er satt inn for å illustrere eller gjøre artikkelen mer relevant og nyttig for leserne.