De siste par årene har vintermånedene vært preget av skyhøye strømpriser, og eksperter på forbrukerøkonomi anbefaler at man jevnlig sjekker om man har en konkurransedyktig strømavtale.

En enkelt måte å gjøre det på er å sjekke Forbrukerrådets offisielle prisoversikt Strømpris.no. I skrivende stund (20. desember 2019) er det Agva Kraft som topper listen over de billigste spotavtalene med produktet Agva Spot Vinterkampanje.

Ved å bestille denne nye avtalen får du strømmen 21,50 øre billigere per kilowattime enn det selskapet selv betaler for strømmen.

– Priskrig er den beste formen for konkurranse for forbrukerne. Da kanaliseres markedsbudsjettet direkte inn i lavere priser til glede for alle prisbevisste kunder, forteller markedssjef Bjørn Arctander i Agva Kraft.

Her kan du enkelt bestille Agva Spot Vinterkampanje

Hvorfor spotavtale?
Spotavtale, eller innkjøpspris som det også kalles, innebærer at kunden får strømmen til samme pris som det strømleverandørene betaler – mot et fast påslag som dekker leverandørenes administrasjonskostnader og inntjening.

VGs Dine Penger har avslørt man i løpet av et liv vil spare mellom 25.000 og 65.000 kroner gjennom på å velge strøm til innkjøpspris fremfor en variabel avtale.

Å bytte leverandør er enkelt og gratis
I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Bestill Agva Spot Vinterkampanje her

Les også: Slik pruter du på boligalarmen