Strømmarkedet kan fremstå som svært uoversiktlig. Hvilken av avtaleformene spot, fast pris og variabel er gunstigst? Hvilke selskaper tilbyr de beste avtalene? Hvordan vet man at den tilsynelatende gode dealen ikke er et lokketilbud som endres til en svindyr avtale etter kort tid?

I et innlegg på Forbrukerrådets nettsider fra april 2020 finner du flere gode råd som kan spare deg for tusenvis av kroner i året.

Norges billigste strømavtaler: Telinet Strømpris og Agva Strømpris

Advarer mot variabel avtale

Det første du bør gjøre, er å sjekke hva slags avtaleform du har. Spotavtale anbefales som den beste avtaleformen over tid av Forbrukerrådet og andre eksperter, mens variabel trekkes frem som den klart dyreste avtaletypen.

Likevel har hver fjerde norske strømkunde variabel avtale, ifølge Forbrukerrådet.

Det neste rådet er å sjekke hvilken spotavtale som er billigst. Det gjelder både for kunder som har variabel avtale og kunder som har en spotavtale med et stort påslag.

På Forbrukerrådets tjeneste Strømpris.no kan man enkelt sammenligne spotavtalene i det norske strømmarkedet. Nytt av året er at sorteringen luker vekk billige korttidsavtaler (lokketilbud), slik at man kan se hvilke avtaler som har en lav pris i minimum et halvt år.

Norges to billigste spotavtaler

Per 22. mai ligger Agva Strømpris og Telinet Strømpris på topp på listen over de billigste spotavtalene med en forventet månedspris på minus 33 kroner per måned. Ja, du leste riktig – en negativ pris!

Grunnen til at estimatet viser et minusbeløp er at Agva Kraft og Telinet Energi sponser strømmen med et avslag på 13,5 øre per kilowattime (i seks måneder). Samtidig er strømprisen for tiden lav. Skulle prisen holde seg på dette nivået gjennom sommeren og høsten, vil du altså i praksis få gratis strøm i et halvt år dersom du bytter til Agva Strømpris eller Telinet Strømpris nå.

Bytt enkelt til Agva Strømpris eller Telinet Strømpris

Fra gratis til 1300 kroner i måneden

Til sammenligning må du betale nesten 500 kroner i måneden for de dyreste spotavtalene og over 1300 for de dyreste variabelavtalene. I tillegg finnes det en rekke avtaler i markedet som Strømpris.no ikke klarer å estimere prisen på.

I innlegget på Forbrukerrådets nettsider anbefales det at man bytter til en billigere strømavtale dersom man har variabel eller en dyr spotavtale. Agva Strømpris er en av avtalene som trekkes frem som spesielt gunstig av Forbrukerrådet.

Å bytte til Agva Strømpris eller Telinet Strømpris er gratis og gjort på et blunk.

*Priseksempel i artikkelen: Enebolig i Bergen på 200 kvadratmeter. Nettleie kommer i tillegg og er den samme prisen uansett strømleverandør.

Les også: - Krev lavere rente av banken din umiddelbart