- Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt opp i september, uttalte sentralbanksjef Øystein Olsen i sommer.

Det ble nemlig ingen renteøkning i august, men den kommer da altså mest sannsynlig om noen uker.

Norges Bank ser for seg flere rentehevinger fremover, og at styringsrenten vil ligge på 1,25 eller 1,5 prosent i 2024. Det tilsvarer boliglånsrenter på rundt 2,9 prosent.

Og det er akkurat nå framover at du bør være bevisst, og være klar over at den renta du får av banken, er direkte knyttet til kredittscoren din. Her forklarer vi hvorfor:

Kredittscoren er ditt beste forhandlingskort

Daglig leder Eigil Arff Tarjem i Defero oppfordrer alle med boliglån om å følge nøye med når bankene setter opp renta.

- I perioder med store renteendringer blir forskjellene på rentetilbudene hos de ulike boliglånsbankene gjerne større enn i roligere tider, og det er langt fra sikkert at du kommer til å få den renta du har krav på, forteller Tarjem.

Han understreker at det som regel alltid er mulig å forhandle med banken om bedre rentebetingelser, men at det er viktig å ha kunnskap om egen økonomi for å kunne komme med slagkraftige argumenter.

- Det har lenge vært en godt bevart hemmelighet, men det er faktisk slik at den renta du får av banken, er direkte knyttet til kredittscoren din. Samtlige norske banker bedømmer kundene sine ved å bruke kredittscore, forteller Tarjem.

Sjekk kredittscoren din gratis her!

Kredittscoren gir banken en objektiv bedømmelse av hvor trygg betaler du er. Har du for eksempel en score som faller innenfor «veldig lav-risiko»-kategorien (71 og oppover), har du meget gode kort på hånden overfor boliglånsbankene.

Objektiv vurdering av dine øknomiske data

Hos Defero, som har over 142.000 medlemmer, kan du sjekke kredittscoren din og få full innsikt i egne data . Tjenesten er helt gratis.

- Mange bankkunder aner ikke hva slags rentevilkår de burde kvalifisere for. Defero gir dem denne innsikten, samt argumentene de trenger for å effektivt forhandle rente med banken.

Uansett om du ønsker å forhandle med banken nå eller ved fremtidige rentehopp, er det lurt å skaffe seg kunnskap om kredittscore og egen økonomi først som sist. Det gjør du gratis hos Defero.

- Defero samler kontinuerlig data på hvilket rentenivå du bør ligge på, hensyntatt kredittscoren din. Dette gjør at Deferos medlemmer får en objektiv vurdering basert på skarpe data som viser hvilken rente de kan oppnå, avslutter Tarjem.

Sjekk kredittscoren din gratis her!

Score fra 1 til 100

Defero bruker Creditsafe som leverandør av kredittinformasjon. Følgende skala indikerer hvor god kredittscore din er:

71-100: «Veldig lav risiko»: Anbefaler at kunden blir godkjent

51-70: «Lav risiko»: Anbefaler at kunden blir godkjent

30-50: «Moderat risiko»: Anbefaler at kunden blir godkjent, men en manuell vurdering bør gjøres

21-29: «Høy Risiko»: Anbefaler ytterligere manuell sjekk av kunden

1-20: «Veldig høy risiko»: Anbefaler avslag

Sjekk kredittscoren din gratis hos Defero