*Nettavisen.*

Hvilket strømselskap bør du velge?

Reklame
Electric pylon and snow High voltage electric tower on a snowy day in the mountains

Selv om strømprisene har vært lave i vinter, kan man spare store beløp på å velge riktig strømavtale. 

Det vrimler av strømselskaper i Norge, og det er ikke lett å få oversikt over hvilke som tilbyr de beste avtalene, har best service eller er mest klimavennlig.

14.02.20 09:51

Det kan være mye penger å spare på å velge riktig strømavtale og strømselskap, og Forbrukerrådet oppfordrer forbrukerne om å sjekke priser og bytte selskap dersom man ikke har en konkurransedyktig avtale. Leverandørbytter er i dag automatisert, og det er derfor svært enkelt og raskt å bytte til et annet selskap.

For å gjøre det enklere å orientere seg i jungelen av strømleverandører har vi samlet informasjon om flere av de mest populære selskapene. Her får du blant annet informasjon om pris, kundeservice og klimaengasjement.

Disse strømleverandørene omtales i artikkelen: Agva Kraft, Dalene Energisalg, Fjordkraft, Glitre Energi Strøm, GNP Energy, Hafslund Strøm, Telinet og NorgesEnergi.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Agva kraft, GNP Energy og Lærdal Energi deler for tiden førsteplassen på strømpris.no, Forbrukerrådet offisielle prisoversikt, for spotprisavtaler. Disse månedstilbudene har et stort prisavslag som gjør at strømmen i praksis blir gratis for kunden i introduksjonsperioden. Nettleien kommer i tillegg. Kilde: Strømpris.no, 6. februar.


Agva Kraft – lavprisselskap med meget gunstig tilbud

Agva Kraft har vært en utfordrer i strømmarkedet helt siden etableringen i 2015. I likhet med Lærdal Energi og GNP Energy har Agva for tiden et meget godt spottilbud der strømmen sponses med et stort avslag.

Selskapet tilbyr 100 % fornybar energi, har ingen bindingstid og tar seg av jobben med å flytte strømavtalen.

Her kan du bestille Agva Krafts beste spottilbud

Agva Kraft har fått 4000 anmeldelser på Trustpilot og scorer fire og en halv stjerne av fem mulige. Det er høyt til å være strømbransjen.

NorgesEnergi - selskapet flest bytter til

NorgesEnergi er en av landets ledende lavprisaktører. De fleste nordmenn som har byttet strømleverandør de siste ti åre årene, har byttet til NorgesEnergi (Kilde: Energibarometeret, Kantar 2009-2019).

Flere av selskapets avtaler har fornøydhetsgaranti. Som kunde hos NorgesEnergi får du i tillegg gode rabatter og fordeler hos partnere, blant annet hos, Elkjøp, Norwegian og Huseierne.

I det siste har NorgesEnergi også begynt å tilby billige mobilabonnement.

NorgesEnergi har for tiden et godt spotpristilbud der kunden får 500 kroner avslag på første regning. Les mer om avtalen og bestill her.

Fjordkraft – prismatch og klimaledende

Fjordkraft leverer strøm til mer enn 1,3 millioner mennesker i privathjem, bedrifter og offentlig sektor i Norge.

Alle Fjordkraft-kunder har Prismatch. Dette innebærer at selskapet matcher prisen på en tilsvarende måte dersom du får tilbud om en strømavtale som er bedre enn den du har hos Fjordkraft.

Fjordkraft har ingen forskuddsbetaling og tilbyr fornøydgaranti til alle som bestiller strøm fra selskapet. I tillegg til strøm tilbyr Fjordkraft mobilabonnement med full Telenor-dekning. Selskapet vant nylig prisen for Norges mest fornøyde mobilkunder i privatmarkedet.

Fjordkrafts kunder for også penger tilbake på strømregningen når de handler i de mer enn 150 nettbutikkene som er tilknyttet fordelsprogrammet Fjordkraft Netthandel.

Fjordkraft har vært klimanøytral siden 2007, og siden 2019 har selskapet også stil krav om at alle deres leverandører må være klimanøytrale. I 2018 vant Fjordkraft FNs klimapris for sine tiltak.

Her kan du bestille lavprisavtalen Fjordkraft Spotpris

Her finner du avtalen Fjordkraft Forutsigbar strøm – en avtale med færre svingninger i priser


GNP Energy - utfordrer med meget godt tilbud

GNP Energy er en uavhengig strømleverandør som er aktiv i alle de nordiske landene. Selskapet utfordrer gigantene i markedet med ambisjoner om å ha markedets beste kundeservice - og lave strømpriser.

Akkurat nå har GNP Energy et veldig godt tilbud der du ikke betaler fastledd i kampanjeperioden og i tillegg får et stort minuspåslag på spotprisen. Agva Kraft og Lærdal har for tiden et tilsvarende månedstilbud.

Her kan du bestille GNP Energys beste spotprisavtale

Hafslund Strøm - fornøydgaranti og lojalitetsbonus

Hafslund Strøm er en av Norges største strømleverandører, og leverer strøm til både privat- og bedriftskunder over hele landet.

Hafslund Strøm har ingen forskuddsbetaling og ingen liten skrift. Som kunde av Hafslund Strøm vet du at det er et solid og trygt selskap som står bak strømleveransen din. I tillegg har du Fornøydgaranti. Er du ikke 100 % fornøyd, får du penger tilbake.

Alle Hafslund Strøm-kunder kan også få Lojalitetsbonus. Du får én time gratis strøm for hver dag du er kunde, som utbetales på strømregningen din én gang i året.

Velger du fornybar energi fra Hafslund Strøm, er du også med på å støtte Regnskogfondets arbeid for bevaring av regnskog.

Bestill selskapets mest populære avtale – Strøm til Spotpris

Opptatt av miljøet? Bestill Strøm Med Grønt Valg

Telinet - har et meget godt vintertilbud

Telinet er en gjenganger på Forbrukerrådets oversikt over landets billigste spotavtaler. Selskapet har lansert en avtale som er nesten like god som månedsavtalen Agva, Lærdal og GNP tilbyr. Strømmen er kraftig sponset, men ikke tidsbegrenset til kun én måned.

Les mer om avtalen Telinet Strøm 2020 og bestill her!

Dalane Energisalg – ærlige avtaler uten bindingstid

Egersund-baserte Dalane Energisalg har vært strømleverandør helt siden 1905. Selskapet scorer høyt på prisbaserte sammenlikningsportaler og tilbyr gunstige strømavtaler til både privat -og bedriftskunder.

Dalane Energisalg har ingen faste månedsbeløp eller skjulte gebyrer. Med unntak av fastprisavtalene er alle avtalene uten bindingstid. Selskapet anbefaler alltid det produktet som er best for kundene. Her er deres anbefalinger til private:

Kraft24: En billig spotprisavale for folk flest uten månedsgebyr

Ung Strøm: En billig spotprisavtale for personer opp til 35 år

Hyttestrøm en billig spotprisavtale for hytteeiere

Glitre Energi Strøm lave priser og 100 % fornybar energi

Glitre Energi Strøm er et av få selskaper som over lengre tid har hatt stor fokus på ren og fornybar energi. Det har gitt leverandøren mange nye kunder de siste årene.

Her kan du bestille selskapets mest populære avtale - Glitre Innkjøpspris

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag