Gå til sidens hovedinnhold

Kredittscore: - Be banken din om lavere rente umiddelbart

Økonomiekspert med klare renteråd til alle nordmenn med boliglån.

Torsdag hevet Norges Bank styringsrenten til 0,25 prosent, og skal ytterligere opp fire ganger innen utgangen av 2022.

– Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt videre opp i desember, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding torsdag, ifølge Nettavisen.

Styringsrenten kan ligge på 1 prosent om ett år og 1,7 prosent mot slutten av 2024, i praksis 1,75 prosent.

Nå blir det svært viktig å sjekke om banken din gir deg konkurransedyktige vilkår, ifølge daglig leder Eigil Arff Tajem i Defero.

Han trekker frem kredittscore som nøkkelen til å oppnå bedre rente hos banken.

- Her er det ingen grunn til å vente - be banken om lavere rente umiddelbart om du ligger for høyt allerede, oppfordrer Tarjem.

Kredittscore er ditt beste kort overfor banken

- Det har lenge vært en godt bevart hemmelighet, men det er faktisk slik at den renten du får av banken, er direkte knyttet til kredittscoren din. Samtlige norske banker bedømmer kundene sine ved å bruke kredittscore, forteller Arff Tarjem.Kredittscoren gir banken en objektiv bedømmelse av hvor trygg betaler du er. Har du for eksempel en score som faller innenfor «Svært lav-risiko»-kategorien (71 og oppover), har du meget gode kort på hånden overfor boliglånsbanken

Sjekk kredittscoren din gratis her!

- Gode tilbakemeldinger fra medlemmene

Som medlem av gratistjenesten Defero får du blant annet tilgang til kredittscoren din og andre økonomiske data som du bør kjenne til hvis du ønsker å forhandle med banken om bedre betingelser.

- Defero samler kontinuerlig data på hvilket rentenivå du bør ligge på, hensyntatt kredittscoren din. Dette gjør at Deferos medlemmer får en objektiv vurdering basert på skarpe data som viser hvilken rente de kan oppnå, sier Arff Tarjem.

- Vi får tilbakemelding fra flere av medlemmene våre om at de setter stor pris på renteinnsikten de får gratis av Defero. Bankene har en uttalt laveste rente, men det er en kjent sak at det er store individuelle forskjeller på renten og det er mye å tjene på å ha denne innsikten. Faktisk ser vi at de aller fleste som ikke aktivt prater med banken sin, har en altfor høy rente, fortsetter Arff Tarjem.

Få tilgang tilkredittscoren din gratis her!